2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Farkas Örs: Elérhető lesz a fertőzöttek területi megoszlása

2020. március 31., kedd 20:03

Meghosszabbítja a kormány a koronavírus járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedéseket, a stúdióban Farkas Örs a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt ezekről.

„Mindenkinek joga van tudni, hogy azok, akik elhunytak azok életüknek hányadik évében jártak és milyen alapbetegséggel küzdöttek. Leginkább amiatt, mert az egészségügyi szakemberek már régóta mondják, hogy pontosan melyik az a korosztály, illetve melyek azok a csoportok, akik leginkább veszélyeztetettek és az elmúlt szomorú 16 esetben is sajnos ezt támasztották alá az információk. Ezt nyilvánvalóan a jövőben is közölni fogjuk, azért, hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy kinek és mire kell odafigyelnie”

- mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, azzal kapcsolatban, hogy mától részletes adatokat közölnek majd az elhunytakról. Hozzátette, már nem tudják széthordani az emberek a vírust, mint ahogyan a csoportos megbetegedések előtt a környező országokban, mivel már Magyarország minden területén jelen van a koronavírus, így az átláthatóság kedvéért a közvélemény részére bocsájtják az információkat.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó cikkek:

Nagy köszönet mindenkinek, aki segít másokon és segít laposítani a járványgörbét

Látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is

HírTV