2019. július 23.,
kedd, Lenke napja

Elutasította a bíróság a Czeglédy Csaba elleni eljárás folytatását kérő indítványt

Hír TV

2019. június 20., csütörtök 20:03

A Szegedi Törvényszék elutasította az ügyészség indítványát, amelyben az eljárás folytatását kérte Czeglédy Csaba ellen. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott: a Szegedi Törvényszék a törvényeknek megfelelően járt el.

Hozzátette: a jogszabály rendelkezik úgy, hogy amennyiben a mentelmi jogot nem függesztik föl - ebben az esetben a Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette föl a vádlott mentelmi jogát - akkor meg kell szüntetni az eljárást.

Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, kezdődik-e az elejéről az egész eljárás Szanka Ferenc elmondta: álláspontja szerint erről szó sincs. A büntetőeljárási törvény úgy rendelkezik, hogy amennyiben a mentelmi jog megszűnik, akkor ezen átmeneti akadály elhárul és az eljárás lefolytatható.

Kiemelte: az ügyészi fellebbezés tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fogja eldönteni, hogy miként kell folytatni az eljárást.

Amennyiben az ügyészségnek fog helyt adni, akkor az ügyészi indítvány elegendő lesz az eljárás folytatásához. Ha pedig nem, akkor az ügyészség ismételten vádiratot fog benyújtani Czeglédy Csabával szemben

- fogalmazott.

Hír TV