2021. február 27.,
szombat, Ákos, Bátor napja

Dúró Dóra: A kormány számos korlátozása indokolatlan és következetlen

2021. január 21., csütörtök 19:08

A vendéglátóhelyek és edzőtermek újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk, amely aláírásgyűjtést indított a járványügyi lezárások ellen. A párt szerint érthetetlen, hogy miközben a plázákban emberek ezrei zsúfolódhatnak össze egyszerre, addig például egy étteremben senkit sem szolgálhatnak ki. A Mi Hazánk úgy véli, a kormány érzéketlen a vendéglátásban dolgozó kisvállalkozókkal szemben, akiknek nem csak a pénze, de a türelme is elfogyott már. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: érdemi enyhítésre addig nem lehet számítani, amíg nem csökken lényegesen a fertőzöttek száma vagy nem kezdődnek meg a tömeges oltások.

„Számos korlátozását a kormánynak indokolatlannak és következetlennek tartjuk. Azt láttuk karácsony előtt főleg, hogy a plázákban több ezer ember hömpölygött egyszerre, míg a vendéglátóhelyek esetében sehol senki ki nem nyithat. Semmilyen távolságtartással, sem maszk viseléssel, sem akkor, ha a megfelelő fertőtlenítőszerek és a szellőztetés rendelkezésre áll. Ezt következetlennek tartjuk, hasonlóan az edzőtermekhez, hiszen egy járvány közepén különösen fontos lenne, hogy a sportolási lehetőségeket biztosítsuk mindenki számára, hogy erősebb legyen az emberek immunrendszere. Ehhez képest az edzőtermeknek is zárva kell tartaniuk, semmilyen korlátozással sem nyithatnak ki. Ami még ennél is abszurdabb, hogy este 8 után a szabadtéri sportolás is tiltott a kijárási korlátozás miatt. Legalább azt engedélyezni kellene, hogy a saját lakókörnyezetében akár sétálhasson az ember, elmehessen futni, biciklizni”

- mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra. Hozzátette, a vendéglátóhelyek és edzőtermek esetében is be lehetne vezetni egy férőhely szerinti arányos nyitást, hiszen már a tavalyi évben is sok ideig voltak zárva ezek a helyek.

 

Teljes beszélgetés:

HírTV