2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Magyarország élőben

Dúró Dóra: A kormány számos korlátozása indokolatlan és következetlen

A vendéglátóhelyek és edzőtermek újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk, amely aláírásgyűjtést indított a járványügyi lezárások ellen. A párt szerint érthetetlen, hogy miközben a plázákban emberek ezrei zsúfolódhatnak össze egyszerre, addig például egy étteremben senkit sem szolgálhatnak ki. A Mi Hazánk úgy véli, a kormány érzéketlen a vendéglátásban dolgozó kisvállalkozókkal szemben, akiknek nem csak a pénze, de a türelme is elfogyott már. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: érdemi enyhítésre addig nem lehet számítani, amíg nem csökken lényegesen a fertőzöttek száma vagy nem kezdődnek meg a tömeges oltások.

  • Dúró Dóra: A kormány számos korlátozása indokolatlan és következetlen

„Számos korlátozását a kormánynak indokolatlannak és következetlennek tartjuk. Azt láttuk karácsony előtt főleg, hogy a plázákban több ezer ember hömpölygött egyszerre, míg a vendéglátóhelyek esetében sehol senki ki nem nyithat. Semmilyen távolságtartással, sem maszk viseléssel, sem akkor, ha a megfelelő fertőtlenítőszerek és a szellőztetés rendelkezésre áll. Ezt következetlennek tartjuk, hasonlóan az edzőtermekhez, hiszen egy járvány közepén különösen fontos lenne, hogy a sportolási lehetőségeket biztosítsuk mindenki számára, hogy erősebb legyen az emberek immunrendszere. Ehhez képest az edzőtermeknek is zárva kell tartaniuk, semmilyen korlátozással sem nyithatnak ki. Ami még ennél is abszurdabb, hogy este 8 után a szabadtéri sportolás is tiltott a kijárási korlátozás miatt. Legalább azt engedélyezni kellene, hogy a saját lakókörnyezetében akár sétálhasson az ember, elmehessen futni, biciklizni”

- mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra. Hozzátette, a vendéglátóhelyek és edzőtermek esetében is be lehetne vezetni egy férőhely szerinti arányos nyitást, hiszen már a tavalyi évben is sok ideig voltak zárva ezek a helyek.

 

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!