2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Magyarország élőben

Dr. Zacher Gábor: A szabályok továbbra is mindenkire vonatkoznak

Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

  • Dr. Zacher Gábor: A szabályok továbbra is mindenkire vonatkoznak

Budapesten megszűnt a kijárási korlátozás, vidéken folytatódnak az enyhítések. Az újrakezdés alapját jelenti ugyanakkor a szabályok betartása. Erről beszélt Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, aki hangsúlyozta, hogy a kijárási korlátozások megszűnése nem egyenlő a járvány előtti időszakra való visszatéréssel.

A megfelelő távolság megtartása, az előírt helyeken maszk viselése, a fertőtlenítés továbbra is fontos.

Az egészségügyi ellátórendszer újabb terhelésére is érdemes figyelmet fordítani, hiszen a rendelők újra megnyitottak.

Dr. Zacher Gábor szerint tanulnunk kell a koronavírus okozta világjárvány megjelenéséből és fel kell készülnünk annak eshetőségére, hogy a vírus ismét elterjed, illetve a későbbi évek távlatába más, hasonló esetek előfordulhatnak.

Az egészségügy megérdemel egy külön, önálló minisztériumot, annak okán, hogy mindenkit érint. Fontos lenne továbbá a gyakorlati oktatás, akár szimulációs gyakorlatok segítségével, hogy a most tanuló diákok, akikből majd a jövő orvos szakemberei lesznek, fel tudjanak készülni a hasonló esetekre.

Nem pusztán az orvosképzésbeli oktatásra, de az idősek védelmére is felhívta a figyelmet a toxikológus főorvos, a Pesti úti Idősek Otthonában történtek kapcsán. Hiszen a 65 év felettiek jóval érzékenyebbek a vírusra és kevésbé képesek az azzal szembeni védekezésre.

Közeledik a nyár, egyre többen mennek ki a szabadba. A vízhez közeli helyeken való tartózkodások közül az uszoda, a vízben lévő klór miatt, míg a szabad strandok, a napfény, pontosabban az UV sugárzás miatt biztonságosabbak a vírus elleni védekezés szempontjából - jegyezte meg Dr. Zacher Gábor.

A távolságtartás és a szabályok betartása ugyanakkor minden egyes esetben, minden egyes emberre vonatkozóan kiemelten fontos.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!