2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Magyarország élőben

Dr. Nagy Anikó: A gyermekek könnyebben átvészelik a betegséget

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója volt a vendége.

  • Dr. Nagy Anikó: A gyermekek könnyebben átvészelik a betegséget

Melyik korosztálynak a legfontosabb az influenza elleni védőoltás

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Leginkább azoknak a 3 és 5 év alattiaknak, akik még nem kaptak oltást és nem találkoztak vele – válaszolta Dr. Nagy Anikó. Majd arra is kitért, hogy az oltási protokollba mennyire zavarhat be a járvány. Elhangzott, hogy

minden beadott oltás immunreakciót vált ki a babáknál, és hogyha az oltóanyag még egy fertőzéssel találkozik, akkor az a kicsi immunrendszerét még inkább megterheli. De ha a gyermek egészséges, akkor javasolt, hogy megkapja a vakcinát

– hangsúlyozta a főigazgató.

Dr. Nagy Anikó arról is beszélt, hogy egyre több gyermek tesztje pozitív, ők mutatnak tüneteket is, ezért is szűrik le őket. De ugyanakkor

nagyon sok fertőzött gyermeknek egyáltalán nincsenek tüneteik, és könnyebben átvészelik a betegséget, mint a felnőttek

– hangzott el.

A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója kitért arra is, hogy a gyermekgyógyászok nincsenek most könnyű helyzetben, mivel több vírus keveredik most a légúti tünetek és okozóik között.

Dr. Nagy Anikó a beszélgetés során leszögezte azt is, hogy a kijelölt intézmények el tudják látni a beteg gyermekek ellátását.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!