2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Douglas Murray: a globalizáció kihívásai mindannyiunkat érintenek

Sötét képet fest Európa jövőjéről legutóbbi könyvében Douglas Murray. Vendégünk volt a világhírű brit író, publicista, aki szerint, ha az Unió továbbra is beengedi a migránsok tömegeit, akkor a kontinens hamarosan egy nem létező hellyé válik.

  • Douglas Murray: a globalizáció kihívásai mindannyiunkat érintenek

Nehezen fogadja el Nyugat-Európa, hogy a migráció és a bevándorlók integrálása nem minden esetben működik – erről beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Douglas Murray. A népszerű angol író, aki a Mathias Corvinus Collegium meghívására érkezett Magyarországra úgy vélte, erőltetett érvek vannak a bevándorlás mellet, és aki ezeket megkérdőjelezi az rögtön megtámadják. Douglas Murray szerint így volt ezzel Orbán Viktort is, akit azért büntetnek a nyugati politikusok, mert 2015-ben megkérdőjelezte Németország menekültpolitikáját.

A globalizáció kihívásai – Douglas Murray szerint – mindenkit érintenek. A diskurzus egy idő után mindenhol elkezdődik. Egyes helyeken ez sikerül, máshol nem. Másutt tartanak ezek a diskurzusok– fogalmazott. Van ahol a téma felvetése is botrány, máshol jönnek a megbélyegző jelzők. Saját hozzáállása kapcsán annyit mondott, Egyszerűen felismertem 2015-ben ezt a kérdést, és lehet látni mekkorává nőtte ki magát. Vannak megközelítések, bürokratikus, jogászi megoldások. De mélyrehatóbb kérdések vannak ennek hátterében.

Egy olyan klubot nem lehet egyben tartani, amelyben néhány ország, illetve amelynek a középpontjában egyes emberek egyik országot a másik után oktatják ki és leckéztetik, mint egy kisiskolást aki nem jól viselkedik. Tehát van amikor tiszteletben kell azt tartani, hogy az egyes országoknak jogukban áll a vezetőiket megválasztani és az általuk adott mandátumot tiszteletben kell, hogy tartsuk. És szerintem ebben a blokkban ez egy hiba, illetve tévedés – véli a brit szerző. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!