2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Dömötör Csaba: Tagadásból nem lehet világvárost építeni

Hír TV

2021. május 17., hétfő 20:01

A kormány szerint megépül a kínai Fudan egyetem Budapesten, a főpolgármester szerint viszont nem. Karácsony Gergely akár az atlétikai vb-t is lefújná. Milyen következményei lehetnek az újabb csörtének? A Magyarország élőben vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

 

„ (…)A főpolgármester azt is mondta, hogy ő kész lefújni az atlétikai világbajnokságot is a cél érdekében, mármint, hogy ne legye Fudan Egyetem. Melyikről mondanának le önök könnyebben?”

- kérdezte Velkovics Vilmos.

„Ha a kormányon múlik, akkor szeretne minden beruházást befejezni, amit megígért és szeretné hogyha minden program megvalósulna, amelyről szó volt az elmúlt hónapokban és ez a két sajtótájékoztató önmagában is mutatja azt, hogy van egy hozzáállásbeli különbség. A kormány fejleszteni, építeni szeretne, szeretné, hogyha Budapest további szinteket lépne és az az érzésem, hogy Karácsony Gergely nem függetlenül egyébként a pár nappal ezelőtti bejelentésétől, kampányüzemmódba kapcsolt. Márpedig szerintem tagadásra nem lehet alapozni egy ilyen helyzetben, tagadásból nem lehet világvárost építeni.”

- mondta Dömötör Csaba.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagok:

Palkovics: A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül