2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Dömötör Csaba: Már most eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki igényelheti az oltást

Hír TV

2021. május 3., hétfő 20:04

Pénteken elértük a 4 millió beoltottat, de az ellenzék részéről csak újabb kritikára futotta a mai parlamenti ülésen. Dömötör Csaba a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Magyarország élőben vendége.

„Egy 200 ezres orosz-vakcina szállítmányt várnak a következő napokban, és májusban majdnem 3 millió adag kínai-vakcina is érkezik. Lesz kinek beadni ezt a mennyiséget?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Az, hogy 4 millió ember megkapta az oltást, azt mutatja, hogy nagyon magas az oltási hajlandóság. (…) Nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne valahonnan vakcina-szállítmány, pedig százezres tételekről beszélünk. Nagyon ritka az, hogy ha az európai országokat nézzük - de Európán kívül is igaz -, hogy gyakorlatilag ennyi vakcina álljon rendelkezésre, hogy egyes esetekben még választani is lehet, ez nagyon-nagyon ritka. (…) Németországban majd júniusban jutnak el oda a tervek szerint, hogy minden korosztály igényelheti az oltást. Mi már most eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki igényelheti az oltást korosztálytól függetlenül”

-        mondta Dömötör Csaba.

Hír TV