2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Dömötör Csaba: Jourová megállapításai helytelenek és súlyosan sértőek is

Hír TV

2020. szeptember 29., kedd 20:08

Példátlan kritika Brüsszelből, példátlan üzenet Budapestről. Orbán Viktor lemondatná az Európai Bizottság alelnökét, Ursula von der Leyen azonban továbbra is bízik Vera Jourovában, aki szerint beteg demokrácia épül Magyarországon. A Magyarország élőben műsorában Zöldhegyi Katalin, a Hír TV tudósítója Brüsszelből jelentkezett, a műsor vendége pedig Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár volt.

„Budapesten nagy port kavart Jourová nyilatkozata illetve az arra adott kormányzati reakció. Kint milyen visszhangja van?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„A Hír TV forrásai szerint több uniós biztos szerencsétlenül időzített nyilatkozatnak tartja Vera Jourová hétvégi interjúját. Szokatlan maga az a tény, hogy már azelőtt mondott véleményt, hogy már maga a jelentés napvilágot látott volna és szokatlan annak támadó hangneme is.(…)”

-          válaszolta Zöldhegyi Katalin.

 

„Nem példa nélküli, hallhatjuk, hogy lemond egy uniós biztos, de azért egy nagyon erős üzenetet küldött a magyar kormány. Mi az, amit kifogásolunk Vera Jourová nyilatkozatában?”

-          tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Korábbi példákat is említhetnénk, de ugye a napokban Magyarországot úgy minősítette mint egy beteg demokrácia. Másodsorban azt is mondta, hogy a magyarok nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak. Mind a kettő megállapítás nemcsak, hogy helytelen, hanem súlyosan sértő is. És ezen a ponton érdemes megnéznünk, hogy mi az Európai Bizottság és mi a biztosok feladata. Semmiképpen sem az, hogy sértegessenek egyes tagországokat. (…)”

-          felelte Dömötör Csaba.

Hír TV

x
Rendkívüli hír