2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Jó lenne, hogyha a baloldal végre belátná, hogy emberéletekről van szó

  • Dömötör Csaba: Jó lenne, hogyha a baloldal végre belátná, hogy emberéletekről van szó

Itt a COVID harmadik hulláma, lazítás még nem várható. A kelleténél sokkal kevesebb az oltóanyag, de a háziorvosok mától már a kínai vakcinákkal is oltanak – vezette fel a beszélgetést Velkovics Vilmos műsorvezető. Más kormányok versenyt futnak gyakorlatilag a vakcinákért. A magyar kormánynak „mi van még a tarsolyában”, hogy felgyorsítsa a vakcinaszállítást – tette fel a kérdést a műsorvezető az államtitkárnak.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy idehaza komoly fegyvertény, hogy mostantól ötféle vakcinával zajlik majd az oltás.

Magyarország nem várt azzal, hogy a Brüsszel által rendelt vakcinák megérkezzenek, és most látszik, hogy ezt jól tettük, mert ha az átlagot nézzük, akkor a magyar lakosság 4,7 százaléka már megkapta az oltást szemben az uniós 4 százalékkal. De ez a szám az Egyesült Államokban 13 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 27. Így könnyű arra a következtetésre jutni, hogy az Unióban valamit „elszúrtak”. Ezért több uniós tagország vezetői is komoly kritikát fogalmaztak meg Brüsszel irányába

– mutatott rá.

Velkovics Vilmos felidézte, hogy az AstraZeneca vakcinájából 6,5 milliót rendeltek meg, de eddig csak 169 ezer érkezett meg.

Erre Dömötör Csaba úgy reagált, hogy mindenkivel tárgyalnak, ahol teendő van a lekötött vakcinákat illetően. Majd kitért arra, hogy

nem eltúlzott az a cél, hogy a regisztrált 60 év felettiek húsvétig megkapják az oltást.

Az államtitkár a DK vakcinaellenes kampányát mérhetetlenül felelőtlennek nevezte. (…) Majd hangsúlyozta, hogy abban egyetértés van a felelős egészségügyi szakértők között, hogy

bármely vakcinatípus, amely megkapta a szükséges engedély sokkal-sokkal jobb, mint elkapni a vírust. Nem tudni hol a baloldali látóképesség határa, (…), de jó lenne hogyha végre belátnák, hogy itt emberéletekről van szó

– húzta alá Dömötör Csaba.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!