2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Dézsi Csaba András: A jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodnunk

A Magyarország élőben extrában Dézsi Csaba Andrást, Győr polgármesterét kapcsoltuk először, akinek szerdán pozitív lett a második koronavírus-tesztje. Ezután Békeffy Magdolna belgyógyásszal beszélgetett Földi-Kovács Andrea, a vírus megelőzésével kapcsolatos tévhitek eloszlatására tettek kísérletet. Végezetül pedig Keve Márton, az Etesd a dokit! elnevezésű civil kezdeményezés ötletgazdája volt a műsorvezető beszélgetőpartnere Skype-on.

  • Dézsi Csaba András: A jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodnunk

„Aktuálisan milyen teendőket intéz most otthonról?”

– kérdezte a műsorvezető.

„Nyilván át kell alakítanunk a költségvetést, a jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodnunk és fel kell mérnünk azokat a lehetőségeket, hogy egyrészt az adóbevételeink mennyire csökkennek, másrészt pedig, hogy hogyan lehet a költségvetést úgy feszesebbé tenni, hogy azokat az alaptevékenységeket, amelyek kötelező alaptevékenységek vagy vállalt tevékenység, azokat mennyire tudjuk elvégezni és mennyire kell beszűkíteni a tevékenységi köröket. (…)

-        válaszolta Dézsi Csaba András.

Békeffy Magdolna: Az egészséges életmóddal és az erős immunrendszerrel elkerülhető a fertőzés

„A dohányzás mennyire befolyásolhatja a fertőzés lefolyását?"

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

A belgyógyász szakorvos hangsúlyozta, hogy aki eddig egészségesen élet, annak nincs mit változtatnia, de mivel a betegség a tüdőt érinti a leginkább, itt az alkalom arra, hogy a dohányosok letegyék a cigarettát.

Békeffy Magdolna az interneten terjedő házi praktikákat, többek között a forró vizes gargalizálást vagy a szaunázást, mint megelőzési módszereket megcáfolta, viszont kiemelte, hogy az egészséges életmóddal és az erős immunrendszerrel jó esélyünk van arra, hogy ne kapjuk meg a fertőzést. De ilyen kondícióban még ha meg is kapjuk, akkor is átvészelhető – tette hozzá. Viszont akinek társbetegsége van, cukorbeteg, magas a vérnyomása vagy szív- és érrendszeri problémái vannak, azoknak sokkal jobban oda kell figyelnie magára.

Keve Márton: Napi ötszáz adag étel a mentősöknek!

Keve Márton elmondta, az ország legismertebb szakácsai főznek a kezdeményezésben, hiszen sokan csatlakoztak. Mostanra az egészségügyi dolgozók már várják az aznapi ételüket.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!