2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Magyarország élőben

Deák Dániel: Több tényezőnek köszönhető a főpolgármester-választás eredménye

Karácsony Gergely győzelméhez nagyban hozzájárult, hogy a kampány utolsó hetében derült ki a Borkai ügy, továbbá sok jobboldali szavazó nem ment el voksolni, mert azt hitték, hogy Tarlós István úgyis megnyeri ezt a választást - fogalmazott az elemző.

  • Deák Dániel: Több tényezőnek köszönhető a főpolgármester-választás eredménye

Deák Dániel azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely Budapest új megválasztott főpolgármestere, a következőket mondta:

„Nagyon sok tényezőt lehet említeni annak kapcsán, hogy az eredmények így alakultak, különösképpen Budapesten, illetve több nagyobb városban. Előbb elhangzott ugye a Borkai Zsolt botránya, ez az egyik legfontosabb tényező véleményem szerint. Minden kutatás, még amelyek szoros állást mutattak is, Tarlós István győzelmét jósolták. Egy kutatás volt csak, az utolsó héten, amelyik egyenlő állást mutatott a fővárosban. Az utolsó héten gyűrűzött be Borkai Zsoltnak az ügye a közvéleménybe, tehát a lehető legrosszabbkor jött ez az egész botrány.”

A politikai elemző hozzátette, az utolsó héten nem személyi, hanem pártpolitikai kampány kezdődött.

„Tarlós István - amint láthattuk - népszerűbb, mint a Fidesz-KDNP, tehát több szavazót tud megszólítani. Ehhez az kellett, hogy ne pártlogika alapján zajlódjon le ez az önkormányzati választás. Az utolsó hétre ez dőlt meg, tehát a Borkai sztorinak a hatására érvényesült a pártlogika, és mondjuk azok a bizonytalanok, vagy azok a nem Fidesszel szimpatizáló, de mondjuk Tarlós Istvánt kedvelő szavazók, akik mondjuk a Borkai sztori előtt azt mondták, hogy Tarlós Istvánra fognak szavazni, azok elbizonytalanodtak, nem mentek el szavazni. A másik fontos tényező az az, hogy el is bízták nagyon sokan magukat a jobboldalon, tehát sokan voltak olyanok, akik mondjuk azt mondták, hogy Tarlós István úgyis megnyeri ezt a választást és nem mentek el szavazni. Több tényezőnek köszönhető ez az egész. Az mindenképpen kiemelendő, hogy a kampány utolsó hete az nem volt sikeres, tehát a budapesti kampány különösképpen az utolsó héten úgy tűnik, hogy megbicsaklott. A csütörtöki napon határolódott el Tarlós István Borkai Zsolttól, ugye felszólította arra, hogy mondjon le. Úgy tűnik, hogy ez már késő volt, hiszen innentől kezdve az ellenzék ráült erre a sztorira, és amik voltak, kispesti botrányok, voltak Karácsony Gergely, illetve a különböző baloldali politikusokkal kapcsolatos botrányok is, de a Borkai botránynak a hangja elnyomta ezeket az ügyeket az utolsó héten."

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Hír TV 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!