2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Deák Dániel: Látszik az, hogy szorul vissza az MSZP, a DK és a Momentum jön előre

Hír TV

2019. augusztus 28., szerda 18:12

Az önkormányzati választás is az ellenzéki pártok háborújáról fog szólni Deák Dániel politológus szerint. A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: bár a DK és a Momentum megerősödött a májusi EP-választáson és ezáltal Gyurcsány Ferenc újra az ellenzék vezérévé lépett elő, mégis az azóta eltelt időben a két párt kudarcot kudarcra halmozott és nem tudta megerősíteni pozícióját.

Ön a Jobbikot mint megosztó pártot, illetve Gyurcsány Ferencet mint megosztó személyiséget emelte ki. Ez a két törésvonal a legjellemzőbb az ellenzéki oldalon? - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Gyurcsány célja, hogy az EP választáson elért eredményt bebetonozza és, hogy sokkal több polgármestert tudjon a DK szerezni vagy akár sokkal több képviselőt tudjon a közgyűlésekbe küldeni mint az MSZP.

Ezért fenyegeti mondjuk az MSZP-s polgármester-jelölteket? - kérdezett közbe Velkovics Vilmos. 

Ezt láthatjuk Hunvald György esetében, ezt láthatjuk Szegeden, de más településekről is jönnek a hírek, hogy a DK erősen zsarolja a szocialistákat. Egyértelműen az a céljuk, hogy a DK-nak az első helye az ellenzéki térfélen megmaradjon. Az elmúlt hónapokban mind a Momentum mind a DK nem tudta ezt a látszatott fenntartani, hiszen például Kálmán Olga elbukott az előválasztásokon. A DK és a Momentum részéről is elszenvedtek komoly vereségeket, azonban most az önkormányzati választásokon tudják azt, hogy lesz egy utolsó lehetőségük arra az országgyűlési választásig, hogy az ellenzéken az EP választáson elért helyüket megőrizzék és azt tudják üzenni az ellenzéki térfélen a  választóknak, hogy rájuk kell majd szavazni 3 év múlva, erről szól jelen pillanatban ez a küzdelem. 

- válaszolt Deák Dániel, a  a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Hír TV