2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Budai Gyula: A Szeviép volt a legnagyobb kifizetőhelye a szocialistáknak

Fidesz szerint ma már egyre világosabb, hogy Botka Lászlóék korrupciója behálózza a szegedi önkormányzatot és a szegedi bíróságot is. Budai Gyula országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztatón példaként hozta fel, hogy a Szeviép-ügyben az egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében. Budai Gyula értékelése szerint ebből is úgy tűnik, Botka László "pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes ítélkező bírákat Szegeden.

  • Budai Gyula: A Szeviép volt a legnagyobb kifizetőhelye a szocialistáknak

„Szeged városát Botka László irányítja. A polgármester az, aki megtestesíti az önkormányzatot, a Szeviép pedig semmi más nem volt, mint a legnagyobb kifizetőhelye a szocialistáknak az elmúlt időszakban. A legnagyobb megrendelésállományával rendelkezett a várostól. Közel 34 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat, aminek eredményeképpen közel 500 kisvállalkozó nem is került kifizetésre. Ők futnak a pénzükért, miközben a másodfokú bíróság a szegedi ítélőtáblán a Szeviép-ügy valamennyi vádlottját bűncselekmény hiányában felmentette”

-mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Hozzátette, bűncselekmény hiányos felmentés esetén a bíróság azonnal dönthet a sértetti kártérítések elutasításáról, tehát így nem kell kifizetni a károsultakat.

A fideszes parlamenti képviselő műsorunkban azt mondta, a döntését, miszerint kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából az is befolyásolta, hogy a szervezet nem állt ki mellette, amikor az MSZP-SZDSZ kormány el akarta lehetetleníteni a munkáját, most viszont tiltakozik, amiért a kormány több ügyvédet is összekapcsolt a börtönbiznisszel.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!