2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Boros Bánk Levente: Orbán Viktor ismét baráti jobbot nyújtott a néppártiaknak

2020. július 8., szerda 11:46

A Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében az Európa cenzúrázatlanul című online nemzetközi konferencia került megrendezésre, ahol beszédet mondott Orbán Viktor, magyar, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, valamint Francois-Xavier Bellamy francia, EP-képviselő. A HírTV Magyarország élőben című műsorának stúdiójában Boros Bánk Leventével, a Médianéző ügyvezetőjével kísértük figyelemmel az elhangzottakat.

„Minden a Fidesz néppárti tagsága körüli vita magyar részről mindig erről szólt, talán egyetlen pillanat volt, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy be volt készítve a szakító nyilatkozat. Minden egyes alkalommal a magyar EP-képviselők és beleértve a Néppárton belül Orbán Viktort, azt mondták, hogy meg kell menteni a Néppártot, vissza kell helyezni keresztény demokrata alapokra. Azért, hogy ezen keresztül Európát rendbe lehessen tenni. (…) Egy baráti jobbot nyújtott gyakorlatilag ezen keresztül ismételten a Néppárti kollégáinak Orbán Viktor és egy megoldási javaslatot tett a Néppárt asztalára”

- fogalmazott a Médianéző ügyvezetője. Hozzátette, az egész rendezvény azt sugallta, hogy közösen a néppártiak és EU tagok és nem EU tagok próbálják megoldani Európa problémáit és nem azt nézni, hogy mi szakít szét, hanem azt, hogy mi az, ami összeköt.

Teljes beszélgetés:

HírTV