2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Borboly Csaba: Hargita megyében sem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag

  • Borboly Csaba: Hargita megyében sem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag

Szeptemberig tízmillió román állampolgár beoltását tervezik. Ezt a román kormányfő jelentette be. 900 oltási központból eddig 625-öt nyitottak meg – vezette fel a témát Földi-kovács Andrea műsorvezető. Ezt követően kapcsolták Skype-on Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét.

Hol tartanak az oltással, van-e elég vakcina

– tette fel a kérdést a műsorvezető a megyei tanács elnökének.

Borboly Csaba erre azt válaszolta, hogy sajnos nincs annyi vakcina, amennyit terveztek, lehetnek fennakadások a visszaoltás tekintetében, ez leginkább az egészségügyi dolgozókat érintette.

„De ahogy az Romániában lenni szokott, egyesek megtalálták az úgynevezett gyors utat. Több olyan oltási pont is van az országban, ahol első körben sokkal több vakcinát elhasználtak, mint amennyi be volt tervezve. De Brassóban és Hargitában nem történtek visszaélések, így remélik, hogy jól fog haladni az oltás”

– mutatott rá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba arra is kitért, hogy nagyon várják most a hétfői repülőgépes szállítmányt, és a Modernával lekötött mennyiséget pedig a pedagógusok körében kívánják felhasználni.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Hargita megyében 40 százalék körül van azoknak az aránya, akik szeretnék beoltatni magukat, viszont nem áll rendelkezésre elegendő vakcina. A helyzetet pedig Borboly szerint az is nehezíti, hogy több ponton is átláthatatlan a romániai oltási rendszer.

„De ezeket mi jelezzük, és üssük a vasat az RMDSZ-es kormányzati szereplőkkel, és így reméljük, hogy Erdélyben és Székelyföldön gördülékenyebb lesz a folyamat”

– húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!