2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Borboly Csaba: Hargita megyében sem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag

Hír TV

2021. január 22., péntek 19:12

Szeptemberig tízmillió román állampolgár beoltását tervezik. Ezt a román kormányfő jelentette be. 900 oltási központból eddig 625-öt nyitottak meg – vezette fel a témát Földi-kovács Andrea műsorvezető. Ezt követően kapcsolták Skype-on Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét.

Hol tartanak az oltással, van-e elég vakcina

– tette fel a kérdést a műsorvezető a megyei tanács elnökének.

Borboly Csaba erre azt válaszolta, hogy sajnos nincs annyi vakcina, amennyit terveztek, lehetnek fennakadások a visszaoltás tekintetében, ez leginkább az egészségügyi dolgozókat érintette.

„De ahogy az Romániában lenni szokott, egyesek megtalálták az úgynevezett gyors utat. Több olyan oltási pont is van az országban, ahol első körben sokkal több vakcinát elhasználtak, mint amennyi be volt tervezve. De Brassóban és Hargitában nem történtek visszaélések, így remélik, hogy jól fog haladni az oltás”

– mutatott rá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba arra is kitért, hogy nagyon várják most a hétfői repülőgépes szállítmányt, és a Modernával lekötött mennyiséget pedig a pedagógusok körében kívánják felhasználni.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Hargita megyében 40 százalék körül van azoknak az aránya, akik szeretnék beoltatni magukat, viszont nem áll rendelkezésre elegendő vakcina. A helyzetet pedig Borboly szerint az is nehezíti, hogy több ponton is átláthatatlan a romániai oltási rendszer.

„De ezeket mi jelezzük, és üssük a vasat az RMDSZ-es kormányzati szereplőkkel, és így reméljük, hogy Erdélyben és Székelyföldön gördülékenyebb lesz a folyamat”

– húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

x
Rendkívüli hír