2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Bogár László: Arra is figyelni kell, hgy takarékoskodjunk az erőforrásokkal

2020. április 10., péntek 18:48

A kormány gazdaságvédelmi csomagja jogos reményt adhat arra, hogy el tudjuk kerülni a legnagyobb rosszat, a teljes leállást – hívta fel rá a figyelmet Bogár László a Magyarország élőben extra című műsorunkban. A közgazdász biztosra vette, hogy gazdaságvédelemre biztosított 9200 milliárd forinton túl további gazdasági intézkedésekre is szükség lesz.

Bogár László elmondta, a prognózist senki sem tudja megjósolni és ebben a helyzetben nagyon gyorsan kellene nagyon jó döntéseket hozni. Nem tudni meddig tart a válság, így az erőforrásokkal takarékosan kell bánni – tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

Bezárkóztak a kirándulóhelyek

Bezárkóztak húsvétra a kirándulóhelyek - vidéken sem fogadják tárt karokkal a turistákat. Országszerte különböző szigorításokat vezetnek be a polgármesterek, A Balatontól Esztergomon át a Hortobágyig – a felelőtlenek miatt a lakosság védelmében

Abaligetre kapcsoltunk Szilágyi Jenő tudósítóhoz:

Hollókőről Molnár Péter tudósító jelentkezett be:

A koronavírus-járvány komoly lelki megpróbáltatást jelent

Megjelentek az első kutatások, amelyek a koronavírus-járvány pszichés hatásait vizsgálták. Dr. Simon Lajos, pszichiáter erről beszélt a műsorban.

„Az egyik fő tünet a szorongás ebben a járványhelyzetben. Igazából nem tudjuk, hogy mikor és hol lehet megfertőződni, másodszor pedig olyan korlátozások alá kerülünk a járványhelyzet miatt, amiben az önmegvalósításunk korlátozódik. Lényegében van, aki a munkahelyét veszíti el, van akit visszatartanak attól, hogy bejárjon a munkahelyére, nem lehet bejárni a munkahelyére és vissza kell húzódnia az otthonába”

- mondta Dr. Simon Lajos.

Teljes beszélgetés:

Kreatív videóval buzdítanak otthonmaradásra a pasaréti ferences szerzetesek

„Az volt egy nagyon fontos célunk, hogy úgy bíztassuk az embereket az otthonmaradásra, hogy az a derű, az a vidámság, ami a ferenceseket jellemzi az mindenképpen megjelenjen ebben a filmben. Jól tudjuk, hogy a járvány mekkora feszültséget okoz sokakban. Tehát sokan be vagyunk zárva, pszichésen meg vagyunk terhelve és úgy gondoltuk, hogy oldani szeretnénk ezt a feszültséget és egy kicsit viccesebb, humorosabb formában tesszük ezt meg”

- mondta Zillich Michael, ferences szerzetes.

Teljes beszélgetés: