2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Bódis József: Sokkal nagyobb mozgástere lesz működés tekintetében az egyetemnek

Hír TV

2020. július 6., hétfő 20:24

Szeptembertől alapítványi formában működik tovább a Színház és Filmművészeti Egyetem. Az okokról Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár beszélt a Magyarország élőben című műsorunkban.

 

Legutóbb, amikor a Magyarország élőben vendége volt említette, hogy ez a modellváltás hét egyetemet érint majd. Az elmúlt napok, hetek botrányai azonban csak a Színház és Filmművészeti Egyetemről szólnak, Ön szerint miért? – kérdezte elsőként vendégétől Földi-Kovács Andrea.

"Egyrészt mert aktualitása van, másrészt mert a művészvilág egy érzékenyebb világ. (…) Biztosan új vezetője lesz az intézménynek, hogy az új vezető azonos lesz-e a mostani rektorijogokat gyakorló rektorhelyettessel azt nem tudom. A rektorválasztás módszertana sem fog változni, annyi lesz a különbség, hogy a fenntartó nem a minisztérium, hanem az alapítvány lesz. Finanszírozásban, oktatásban és infrastruktúra fenntartásban lesz változás. (…)  Sokkal nagyobb mozgástere lesz működés tekintetében az egyetemnek" – mondta végezetül a felsőoktatásért felelős államtitkár.

Teljes beszélgetés:

Hír TV