2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Magyarország élőben

Balczó Bertalan: Megújult külsővel és tartalommal várják a látogatókat a nemzeti parkok

A járványhelyzet végével újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei - mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár. Az agrártárca helyettes államtitkára arról is beszélt, hogy nem állt meg az élet a koronavírus-járvány ideje alatt sem a nemzeti parkokban, a különböző létesítmények megújult külsővel és tartalommal várják a látogatókat.

  • Balczó Bertalan: Megújult külsővel és tartalommal várják a látogatókat a nemzeti parkok

A járványhelyzet alatt sokan kirándultak a szabadban, keresték fel a nemzeti parkokat, tansövényeket, ökoturisztikai létesítményeket. Melyek voltak azok az intézmények, amelyek eddig zárva voltak a nagyközönség előtt - tette fel a kérdést Balczó Bertalannak Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A tíz nemzeti park igazgatóság ökoturisztikai létesítményei, a bemutatótermek, látogatóközpontok és tájházak eddig zárva voltak. Ezeknek az infrastruktúrája átszövi Magyarországnak a védett természeti területeit. Mintegy 60 bemutatóhelyről és 40 látogatóközpontról beszélhetünk – mondta el az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára, majd hozzátette, hogy szerencsére a szakvezetéses túrák eddig is tudtak menni.

Balczó Bertalan beszélt arról is, hogy

a nemzeti parkokban sem állt meg a munka a látogatási korlátozások ideje alatt sem, ezért elmondható, hogy a nemzeti park igazgatóságok fenntartása alá tartozó létesítmények megújult külsővel és tartalommal várják a látogatókat

– hangzott el.

A helyettes államtitkár véleménye szerint időbe telik majd, hogy a járvány előtti szintre kerüljön a nemzeti parkok és az ökoturisztikai létesítmények látogatottsága, de az látható, hogy az embereknek nagy az igénye arra, hogy kimozduljanak.

A nemzeti parkok speciális programokkal és túrákkal igyekeznek minél szélesebb kört megszólítani, és ha az eddigi tendencia megmarad, az idén akár erősödhet is az ökoturizmus

– tette hozzá Balczó Bertalan.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Harmadfokú riasztás van az ónos eső miatt

Harmadfokú riasztás van az ónos eső miatt

A legmagasabb, harmadfokú, piros riasztást adta ki ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegye hét járására az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnalban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!