2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Magyarország élőben

Bakondi: Sokkal nagyobb szigorra van szükség a határokon

Bakondi György szerint sokkal nagyobb szigorra van szükség akár a határátkelői ellenőrzésnél, akár a politikai menekültstátusz odaítélésénél. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Magyarország élőben című műsorunkban rámutatott, a Budapesten nemi erőszakot elkövető szomáliai férfi esete is példázza, hogy az illegális bevándorlással összefüggésben súlyos bűncselekmények történhetnek.

  • Bakondi: Sokkal nagyobb szigorra van szükség a határokon

 

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit többek között egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak. A férfiról kiderült, hogy hamis papírokkal érkezett Magyarországra. Az üggyel kapcsolatban Bakondi György rávilágított, az illegálisan érkezők túlnyomó többsége semmifajta politikai menedékjogra nem jogosult és az illegális migránsok érkezése a közbiztonság romlását idézi elő.

A főtanácsadó szerint elkerülhetetlen, hogy a jövőben sokkal nagyobb szigorral kell őrizni az átkelőket és sokkal szigorúbban kell eljárni a politikai menekültstátusz odaítélésénél is.

Nem támogatjuk azokat az elképzeléseket, mint amelyek ezekkel ellenkező irányba mutatnak, mint például az Európai Parlamentben az egyik frakció által előterjesztett javaslat, ami sokkal liberálisabban, megengedőbb módon viszonyul ehhez a jogellenes érkezéshez

– tette hozzá.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Velkovics Vilmos kérdésére válaszolva elmondta, nem tartja kizártnak, hogy további, hamis papírokkal rendelkező, oltalmazotti státusszal rendelkező migránsok lehetnek az országban.

 

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!