2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Magyarország élőben

Bakondi: A cél a biztonság és az ellátásbiztonság garantálása

Az illegális migrációnak markáns egészségügyi veszélye jelent meg Európa-szerte, amelyek eddig nem voltak – erről Bakondi György beszélt a Magyarország élőben extra című műsorunkban. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Velkovics Vilmos műsorvezetőnek a kijárási korlátozással kapcsolatban rámutatott, az a cél, hogy szavatolni tudják a biztonságot, valamint Magyarország ellátottságának a biztonságát is.

  • Bakondi: A cél a biztonság és az ellátásbiztonság garantálása

Bakondi György emlékeztetett, korábban is többször hangsúlyozták, hogy van egészségügyi kockázata a tömeges ellenőrízetlen beáramlásnak, most pedig a koronavírus megjelenésével ez új dimenziót kapott. A főtanácsadó felhívta rá a figyelmet, a balkáni útvonalon a nemzetállamok szigorú védekezésbe kezdtek és a migránsokat a nyílt táborok helyett majdnem mindenütt zárt táborokban helyezték el.

A kijárási korlátozással kapcsolatban Bakondi György elmondta, szó sincs kijárási tilalomról, a korlátozásnál nincs semmiféle belbiztonsági erőszak, az a cél, hogy az emberek a saját családjuk biztonságra érdekében támaszkodjanak a kormányzati intézkedésre. Arra a kérdésre, hogy az utcákon látott katonák és rendőrök egyfajta rendérzetet sugároznak-e, a tábornok kiemelte, az ő jelenlétük a biztonságot szolgálja.

El szeretnénk kerülni, hogy olyan kaotikus állapot alakuljon ki, mint néhány európai országban, jó lenne elkerülni, hogy a kórházakat hirtelen jött nagy nyomás érje – tette hozzá.

Farkas Örs: Ha szükséges, a kormány további szigorításokat is hozhat

Tegnaphoz képest mára szintet lépett a koronavírus a világban: 24 óra alatt 60 ezerrel ugrott világszerte a fertőzöttek száma. Sajnos, ismét gyorsulva növekszik az olasz új fertőzések száma, és ugyanez mondható el a magyarországi helyzetről is. A járvány lassítása érdekében kijárási korlátozás lesz holnap reggeltől április 11-ig. A korlátozással az eddig meghozott szigorító intézkedéseket erősíti meg a kormány– vezette fel a témát Velkovics Vilmos műsorvezető.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a szombaton életbe lépő kijárási korlátozással kapcsolatban elmondta, hogy bár alapvetően az eddigi intézkedések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, mégis az elmúlt napokban megugrott az igazolt fertőzések száma, ezért az operatív törzs javaslatára hirdettek kijárási korlátozást.

A szóvivő beszélt arról, hogy a kormányrendelet egyértelműen meghatározza, hogy mit lehet és mit nem a következő két hétben. Majd hozzáfűzte, hogy senki ne lepődjön meg, az utcákon több rendőrrel és katonával fog találkozni a következő időszakban.

Ezek a döntések azért születnek, hogy a vírus terjedése lassuljon, és ne érje hirtelen nagy terhelés az egészségügyet. Amennyiben a fertőzések száma az új intézkedések ellenére sem csökken, akkor a kormány mérlegelni fogja a további szigorítások bevezetését – emelte ki Farkas Örs.

Borbély Zsolt Attila: Itt a politika valójában másképpen működik

A műsorban Aradra kapcsoltunk és Borbély Zsolt Attila politológus volt Velkovics Vilmos beszélgetőpartnere, hiszen a román kormány rendkívüli állapotot vezetett be néhány nappal ezelőtt és ezt az ellenzék is támogatta.

A román ellenzék gerince beállt a kormány mellé. Romániában működött a nemzeti felelősség a járványügyi kérdésben – erről beszélt a politológus.

„A helyzet az, hogy – sajátos ezt mondani hogy – itt Romániában én Partiumban lakom és ezt nem szeretem és ezt nem szeretem még ilyen rövid nyilatkozatban sem Romániának nevezni, de hát ugye ez az alkotmányjogi helyzet. Szóval a román fennhatóság alatt álló területeken bevezették ezt a szükségállapotot és ezt is támogatta a román ellenzék, itt a politika valójában másképpen működik.(…)” - mondta Borbély Zsolt Attila.

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!