2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Bácskai Balázs: A kispesti szocialisták zsákmányként tekintenek az önkormányzatra

Hír TV

2019. október 8., kedd 20:03

Gajda Péter kispesti polgármester vagy tökelütött hülye, aki nem ismeri fel a saját emberét, akivel együtt járnak síelni, focizni, vagy pedig Gajda Péter hazudik és úgy tűnik, ez utóbbi a valószínű, ami a választók lenézése is – így reagált Bácskai Balázs, a Magyar Nemzet újságírója arra, hogy a kispesti korrupciós botrány érintettjei az önmagukért beszélő kép- és hangfelvételek ellenére manipulációról és hamisításról beszélnek.

 

Bácskai Balázs leszögezte, a Magyar Nemzet, illetve a Hír TV nevében is kikéri, hogy hamisak lennének a képi- és hanganyagok.

Ez egy felháborító vád. Ezeken a felvételeken Lackner Csaba olyan információkat oszt meg magáról, olyan személyes jellegű dolgokat mond, amihez egy magánnyomozó hadsereg kellene, hogy ezeket kiderítse, ami egyszerűen lehetetlen

– fogalmazott az újságíró.

Földi-Kovács Andrea felidézte, Karácsony Gergely az „őszödi” beszédében úgy fogalmazott, hogy zuglói szocialisták két perc alatt szétlopják az önkormányzatot. A műsorvezető felvetésére, hogy miként tekintenek az MSZP-s politikusok az önkormányzati Bácskai Balázs elmondta, a hangfelvételek szerint

Kispesten a lopáshoz két perc sem kell, hiszen azt látni, hogy a kispesti szocialisták zsákmányként tekintenek az önkormányzatra.

Felidézte, Lackner Csaba is elmondta, ahol a pénz, ott az erő és a hatalom, vagyis szó sincs az emberek képviseletéről.

Arra a felvetésre, hogy mekkora összegekről lehet beszélni, az újságíró elmondta, a munkák néhány millió forintos tételektől a több száz millió forintos közbeszerzésekig terjednek, összességében pedig milliárdokról van szó.

Bácskai Balázs úgy tudja, a legtöbb pénz Kránitz Krisztiánnál landolt, de voltak kifizetések Gajda Péter felé, Lackner Csaba felé, s erre a hangfelvételeken kívül tanúk is vannak. Az újságíró szerint egyáltalán nem puszta feltételezés az, hogy a különböző beruházások túlárazása azért történt, hogy tudják miből fedezni a visszaosztásokat.

Teljes beszélgetés:

Hír TV