2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Előválasztás: az MSZP megsemmisítő vereséget szenvedett

Hír TV

2019. február 4., hétfő 21:00

Megsemmisítő vereséget szenvedett Horváth Csaba. Egy olyan párt képviselője és jelöltje szenvedett megalázó vereséget egy törpepárt politikusával szemben, amelynek korábban 40%-os budapesti támogatottsága volt -mutattak rá a Lapzárta résztvevői az előválasztás hétvégi eredményére. 

Az MSZP kormányzó párt volt, Demszky Gábor pedig sok-sok cikluson keresztül volt polgármester, ennek fényében ez különösen megalázó a hétvégi eredmény az MSZP-re nézve – jegyezte meg Jobbágyi Zsófia az előválasztás kapcsán. Az első fordulóban nem ment el összesen 50 ezer ember, így az egész folyamat további sorsa az EP választásokon múlhat ennek kimenetele. Bár a kerületekben elvileg március 15-éig meg kell történnie az összefogásnak, ennek ellenére például Hunvald György magánakciója úgy tűnik ezt is alá fogja ásni – vélik az újságírók.

A szocialista jelöltek nem tudnak újítani saját paneljeiken, mondanivalójukon, és ugyanazokkal a szövegekkel mennek, mint korábban, regnálásuk idején tették – mutatott rá Jobbágyi Zsófia.

Az országgyűlési és önkormányzati választásokat nem lehet összemérni – véli Kovács András. Újpest példája a legjobb, ahol a fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt polgármester rendre 15%-ot vert sokadjára úgy ellenzéki kihívóira, hogy az országgyűlési választásokon a Fidesz országosan a negyedik legrosszabb eredményét produkálta a kerületben. Ez a tény is mutatja, hogy nem lehet az országos és önkormányzati választások eredményeit közvetlenül egymásra vetíteni.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést!