2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Kultúra

Vezető aukciósházak törölték orosz árveréseiket Londonban

A világ vezető aukciósházai, a Christie's, a Sotheby's és a Bonhams törölte júniusra meghirdetett orosz művészeti árveréseit Londonban a nyugati szankciókkal összhangban, amelyeket Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt vezettek be.

  • Vezető aukciósházak törölték orosz árveréseiket Londonban

Az aukciósházak általában júniusban és novemberben rendezik Orosz művészeti hetek elnevezésű aukcióikat, amelyek iránt nagy az orosz érdeklődés.

A Sotheby's közleményében hangsúlyozta, hogy szigorúan betartja a jelenlegi szankciókat, és szorosan figyelemmel kísérik a listák frissítéseit. A Christie's az orosz műkincsárveréseit lemondva többek között a háború bizonytalanságára és a szankciókkal kapcsolatos bonyolult logisztikai és jogi követelményekre hivatkozott.

A Bonhams nem indokolta döntését.

A Reuters az ágazat szakértőitől úgy értesült, hogy az intézkedések ellenére a nemzetközi műtárgypiac egésze valószínűleg kevéssé érzi meg a visszaesést, mivel az orosz vásárlók száma a 2008-as pénzügyi összeomlás óta csökkent, és a piac kis részét képviselik.

Sebastian Duthy, az Art Market Research vezérigazgatója szerint 2021-ben 37,7 millió fontért adtak el orosz műtárgyakat a londoni Sotheby's és Christie's szalonokban, ami a forgalom kevesebb mint egy százaléka.

Az orosz műgyűjtők számára azonban nehezebbé vált az üzletkötés és vásárlás.

Március elején Matthew Girling, a Bonhams korábbi vezérigazgatója az Art Newspapernek nyilatkozva felvetette a Phillips aukciósház bojkottját is, amelynek tulajdonosa az orosz Leonyid Friedland és Leonyid Sztrunin.

A Phillips, amely közölte, hogy nem áll kapcsolatban olyan személyekkel vagy szervezetekkel, amelyekre a szankciók vonatkoznak, Ukrajnát támogató nyilatkozatot tett közzé a Instagramon és azt is bejelentette, hogy a március 3-i árverésének jutalékaiból befolyt 5,8 millió fontot az ukrán Vöröskeresztnek adományozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!