2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kultúra

Veszprém sem kér a mesekönyvbe bújtatott LMBTQ-propagandából

Csepel, Mezőkövesd és Nagykáta után egy újabb város mondhat nemet a gyermekeket célzó homoszexuális propagandára.

  • Veszprém sem kér a mesekönyvbe bújtatott LMBTQ-propagandából

Hamarosan a Veszprém önkormányzatához tartozó oktatási intézményekben is betilthatják a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet – tudta meg a Vasárnap.hu.

A Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott kötet betiltására vonatkozó indítványt Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő terjesztette a veszprémi közgyűlés elé, amely azonban a veszélyhelyzet végéig nem ül össze. Ez azt jelenti, hogy a döntés joga Porga Gyula polgármester kezében van, aki saját hatáskörben határozhat az indítványról.

 

Amennyiben a fideszes politikus az „érzékenyítő” mesekönyv betiltása mellett dönt,

Csepel, Mezőkövesd, Diósd és Nagykáta után Veszprém lesz a negyedik magyar város, ahol a gyermekek védelmében nemet mondanak az erőszakosan terjeszkedő LMBTQ-propagandára.

 

 

Bukott ügy a gyerekmesékbe rejtett baloldali propaganda

– Addig nincs veszély, amíg a kelet-európai kormányok nem engedik, hogy a káros gondolatokat törvény védje – fogalmazott a V4NA-nak adott interjújában dr. Filip Furman szociológus. A szakértő rámutatott, hogy a gyerekkorban elhintett propaganda összezavarja a fiatal elmét és a bizonytalanság fegyverré válhat a baloldal kezében.

„A baloldal évek óta próbálja saját ideái szerint szocializálni a gyerekeket, de még az ő szavazóik sem nyitottak a nemváltoztató és homoszexuális tartalmakra”, jelentette ki Filip Furman szociológus, az Ordo Iuris jogi kutatóintézet Társadalomtudományi és Bioetikai Központjának igazgatója. A V4NA a gyermekek körében terjedő, sokszor gyermekmesék formájába öntött, azonban felismerhetően baloldali ideológiát terjesztő propagandaeszközökről kérdezte a szakértőt.

– A hagyományos családokban felnőtt gyerekek többé kevésbé immunisak a radikális baloldali gondolatokra – fogalmaz Furman. Rámutat, hogy sok esetben az olyan mesekönyvek, mint mondjuk a Bátor tündérmesék vagy az Antirasszista baba – melyekben az LMBT-ideológia vagy a rasszizmus témái köré csoportosulnak a történetek – egyébként is inkább a szülőket befolyásolják, akik az olvasott értékeket továbbadják majd gyermekeiknek.

Az ember életében megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos szocializálódást – magyarázza Furman –, ebből elsődleges, ami a közvetlen hozzátartozókhoz köthető és ahol a gyermek az alapértékeket megtanulja. Ebben a stádiumban csak a szülők értékrendje befolyásolja a gyerekeket, ezért Kelet-Európában nem olyan erős a baloldali befolyás, mint nyugaton, mert ebben a térségben még sokkal erősebben jelen van a hagyományos családmodell és felfogás.

A Magyar Nemzet korábbi cikkét ITT olvashatja tovább.

 

 

A kép forrása: Magyar Nemzet

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!