2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Kultúra

Végre valósággá válik Makovecz Imre egyik utolsó álma

Új református templom épült fel Pesterzsébeten Makovecz Imre vázlatai alapján. Az Összetartozás-templomot szeptember 26-án vasárnap szentelik fel. Az ünnepi eseményen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Fotó: Facebook/Pesterzsébet Szabó-telepi Református Gyülekezet

Makovecz Imre egyik utolsó munkájaként készítette el a Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség részére a gyülekezet új templomának vázlatrajzát. Az idős építész romló egészségi állapota miatt a tervek részletes kidolgozásával munkatársát, Dósa-Papp Tamás építészt bízta meg.

Abban, hogy ez a csodálatos templom megépülhessen, oroszlánrészt vállalt Dr. Bagdy Emőke is, aki felajánlotta előadásaiból befolyó bevételét a templom számára és adománygyűjtést is szervezett. 

„A templom történelmünk folyamán mindig védelmet, biztonságot, valaminek a megőrzését jelentette. A templomba belépve pedig érezzük, hogy jelen van a misztérium, jelen van az Isten” – mondta Bagdy Emőke a demokrata.hu-nak, akivel személyes érintettségéről is beszélgettek a lap munkatársai az alapkőletételi ünnepség apropóján.

2018-as alapkőletételen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök is.

A szentelési ünnepséggel kapcsolatos információkat az alábbi plakáton tudják megtekinteni (nagy felbontásban IDE kattintva érhetik el a plakátot).

Magyar Demokrata

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Pet Shop Boys – Dreamworld

The Greatest Hits live 2022. július 6-án a Budapest Parkban 2021. október 19.

Október 23. - Nemzeti Emlékezet Hete Hódmezővásárhelyen

Rendhagyó tanórán, beszélgetéseken és könyvbemutatókon idézik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseit a Nemzeti Emlékezet Hetén Hódmezővásárhelyen. 2021. október 19.

Megkapta az art mozi minősítést az Elkxrtuk mozifilm

Nemcsak a multiplexek, de az ország összes art mozija is vetítheti a politikai krimit. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!