2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Végre valósággá válik Makovecz Imre egyik utolsó álma

Új református templom épült fel Pesterzsébeten Makovecz Imre vázlatai alapján. Az Összetartozás-templomot szeptember 26-án vasárnap szentelik fel. Az ünnepi eseményen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Fotó: Facebook/Pesterzsébet Szabó-telepi Református Gyülekezet

Makovecz Imre egyik utolsó munkájaként készítette el a Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség részére a gyülekezet új templomának vázlatrajzát. Az idős építész romló egészségi állapota miatt a tervek részletes kidolgozásával munkatársát, Dósa-Papp Tamás építészt bízta meg.

Abban, hogy ez a csodálatos templom megépülhessen, oroszlánrészt vállalt Dr. Bagdy Emőke is, aki felajánlotta előadásaiból befolyó bevételét a templom számára és adománygyűjtést is szervezett. 

„A templom történelmünk folyamán mindig védelmet, biztonságot, valaminek a megőrzését jelentette. A templomba belépve pedig érezzük, hogy jelen van a misztérium, jelen van az Isten” – mondta Bagdy Emőke a demokrata.hu-nak, akivel személyes érintettségéről is beszélgettek a lap munkatársai az alapkőletételi ünnepség apropóján.

2018-as alapkőletételen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök is.

A szentelési ünnepséggel kapcsolatos információkat az alábbi plakáton tudják megtekinteni (nagy felbontásban IDE kattintva érhetik el a plakátot).

Magyar Demokrata

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A víz alá merít a Platon Karataev legújabb klipje

A tavalyi nagysikerű Atoms után most januárban érkezik a Platon Karataev harmadik nagylemeze, a Partért kiáltó. 2021. október 15.

Látványos filmek legendás vadászírókról és az ország legszebb tájairól

Kedden közel 34 ezren látogattak el a világkiállításra. 2021. október 13.

Rekordnézettséggel indult a Netflix új dél-koreai sorozata

A Nyerd meg az életed szeptemberi debütálása után 90 országban gyorsan az első helyre került. 2021. október 13.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!