2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Újranyitják Európa idegenforgalmi és kulturális emlékhelyeit

Május 18-án újranyitják a látogatók előtt az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat. Franciaországban a hétfőn életbe lépő enyhítésekre készülnek.

  • Újranyitják Európa idegenforgalmi és kulturális emlékhelyeit

Lassan minden európai nagyvárosban megszokottá válnak a távolságtartást segítő matricák. A párizsi metróban sincs ez máshogy.

Az is megszokott látvány, hogy rendszeresen fertőtlenítenek.

Franciaországban nyolc hét után kezdik el az általános karantén fokozatos feloldását.

Viszont az ország a határait legalább június 15-ig zárva tartja.

Belföldön a franciák már igazolás nélküli is kimenetnek otthonról, de június 2-ig legfeljebb 100 kilométeres körzetben mozoghatnak. A vendéglátóiparon kívül a kereskedelmi egységek kinyithatnak, de a mozik, színházak, koncerttermek továbbra is zárva maradnak, ahogy a parkok, játszóterek, sportlétesítmények, strandok és az uszodák is. Gyülekezni pedig csak 10 főig lesz engedélyezett. A kormány június elejétől reméli további enyhítések engedélyezését.

Óvatos nyitásba kezdtek Görögországban is. Május 18-tól újra látogatható lesz az évente másfél millió turistát vonzó athéni Akropolisz, Görögország legfőbb idegenforgalmi látványossága.

A látogatók számára kötelező lesz a közösségi távolságtartás, és korlátozni fogják azt, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a műemlékekben, múzeumokban.

Görögország hétfőn kezdett fokozatosan enyhíteni a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására március közepén elrendelt korlátozó intézkedéseken, elsőként a kiskereskedelmi boltok és a fodrászok nyithattak meg. Az iskolákban is május 18-án indul újra a tanítás, majd június elsejétől fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek és a szabadtéri mozik.

Szantorinin nagyon várják már a turistákat. A görög szigetvilág egyik leghíresebbjén plexifalakat állítottak fel, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Visszatér lassan Németország is a szokásos, járvány előtti hétköznapokhoz. Ezt jelzi, hogy ha csak kísérleti jelleggel is, de két hónapos szünet után a lóversenypályákon is újra élet van. Természetesen több intézkedést hoztak, a fertőzésveszély megakadályozására.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!