2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Kultúra

Újrakezdési alappal támogatná Firenze a fenntartható turizmust és a kultúrát

Olaszország-szerte megnyílnak a kulturális intézmények, Firenze, amelynek híres múzeumai is újra látogathatók, nemzetközi kampányt indított egy olyan újrakezdési alap létrehozására, amely támogatná a városban a fenntartható turizmust és a kultúrát a koronavírus-járvány után.

  • Újrakezdési alappal támogatná Firenze a fenntartható turizmust és a kultúrát

"A világ sok tájáról érdeklődnek a kezdeményezés iránt" - mondta el Dario Nardella firenzei polgármester kedden, a Galleria dell'Accademiának, a város harmadik legnagyobb múzeumának megnyitásával kapcsolatos sajtóbeszélgetésen.

"Természetesen nem Firenze az egyetlen nagyváros, amely nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány okozta váláság miatt. Ugyanakkor Firenze az emberiség egy értékes örökségének helyszíne, olyan ékszer, amely mindenkié" - mondta.

A segélyalap létrehozásának ötletét egy hasonló kezdeményezés szülte, amelyet Firenze 1966-ban indított el, miután a város hatalmas károkat szenvedett egy árvíz miatt.

Nardella világkörüli úton akarja összegyűjteni a nemzetközi adományokat. Utazása Kínában kezdődik, majd érinti New Yorkot, Los Angelest, Japánt, Hongkongot, Tajvant, Indiát, Londont, Berlint és Párizst. A Morgan Stanley befektetési bank és néhány orosz vállalkozó már elküldte hozzájárulását az alaphoz.

Firenzében a járvány után a többi nagy múzeum is egymás után nyitja meg kapuit, szerdától az Uffizi galéria is újra látogatható.

Olaszországban június 15-től nyithatnak ki a színházak és mozik. A június 2-i nemzeti ünnep, a köztársaság napja alkalmából azonban Velencében máris megnyitották a város világhírű operaházát, a Teatro La Fenicét, amely februárban zárt be.

Több száz látogató kereste fel kedden az operát, szigorúan betartva a járvány miatti elővigyázatossági szabályokat. Az opera honlapja szerint szerdától június végéig jelentős árengedménnyel lehet látogatni az intézményt. Arról azonban nem tájékoztattak, hogy mikor kezdődnek újra az előadások.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!