2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Kultúra

Több mint 90 millió dollárért kelt el egy ritka Botticelli-festmény New Yorkban

Sandro Botticelli egy ritka portréja 92,2 millió dollárért kelt el csütörtökön New Yorkban a Sotheby's árverésén.

  • Több mint 90 millió dollárért kelt el egy ritka Botticelli-festmény New Yorkban

A Fiatal férfi arcképe medalionnal című 15. századi festmény az egyetlen annak a mintegy tucatnyi Botticelli-portrénak, amely napjainkig fennmaradt.

Sandro Boticelli leghíresebb alkotásai, a Vénusz születése vagy a Pimavera a firenzei Uffizi képtárban található.

A vevő kilétét nem hozta nyilvánossága az aukciósház, csupán annyit közölt, hogy a licitálás telefonon és az interneten folyt. A Sotheby's szakértői több mint 80 millió dollárt vártak a ritka műalkotásért.

Christopher Apostle, a Sotheby's szakértője korábban elmondta, hogy 30 éves pályafutása alatt sohasem találkozott olyan Botticelli-képpel, amely az árverésre vitt alkotást minőségben, állapotában vagy jelentőségében megközelítette volna.

Botticelli a firenzei reneszánsz egyik legfontosabb művésze volt Michelangelo és Leonardo da Vinci mellett.

Az 1470-80-as évek táján készült mű egy titokzatos, ismeretlen fiatal férfit ábrázol, aki feltehetően a 15. század végi firenzei elithez, talán a városban uralkodó Medici-házhoz tartozott. Egyszerű, sötét ruhát visel, mögötte a kék égbolt látszik, kezében egy medalion.

A festmény eddigi tulajdonosa, Sheldon Solow New York-i ingatlanfejlesztő Angliában vásárolta a képet egy aukción 1982-ben 810 ezer dollárért. Solow novemberben meghalt. Családja azt tervezte, hogy gyűjteményének múzeumot hoz létre New Yorkban, ám elállt az elképzeléstől.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Ma van az ősbemutatója Az Ég tartja a Földet című, Szent Erzsébetről szóló musicalnek a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A stúdióban Zsuffa Tünde, a darab írója volt a vendégünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!