2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kultúra

Sztrájkot hirdettek az Operában

Az Operaház két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnöke sztrájkot hirdetett, ám az intézmény vezetője szerint ahogy tizenhárom év alatt egyszer sem, most sem lesz eredményes a felhívás.

  • Sztrájkot hirdettek az Operában

Ókovács Szilveszter gondolatait a Mandiner tette közzé a sztrájk meghirdetéséről:

… összesen 70%-os (!) azonnali béremelési követeléssel folyamatos sztrájkot hirdetett két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnökünk. December elsejétől, ami azért szép, mert a követelés arcpirító, lehetetlen (mintegy 5 mrd Ft lenne “csak”, de honnan?), és a teljes hónap el van adva gyakorlatilag, hisz 52.000 nézőnk váltott jegyet az év legfrekventáltabb színházi időszakára hozzánk. Mivel onnantól bármelyik nap bármelyik előadásán megtagadhatják a munkát, 1 mrd Ft körüli bevétellel játszanak azok, akik pillanatok alatt le tudják bontani a presztízst, amelyet csaknem kétezer kollégával napról napra, nehéz munka árán építünk sok éve

Véleménye szerint azonban most sem kerül majd sor sztrájkra, 

mind a kollégákat, mind a nézőket biztosítja: 

Engem az OPERA, a kollégák és a közönség érdeke vezet, értük élek-halok.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!