2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Kultúra

Szilveszter Erdélyben

Disznóvágás, lovasszán, szabadtéri wellness - ilyen és ehhez hasonló programokkal várják az óévbúcsúztató turistákat a székely vendéglátók. A különleges élményt nyújtó szállások már januártól foglalhatók, a székelyek pedig minden megtesznek, hogy a nagyrészt román és magyar vendégek igényeinek megfeleljenek.

  • Szilveszter Erdélyben

Éjszakába nyúló exkluzív wellnessprogramon vesznek részt, pálinkafőzdét vagy csokoládé manufaktúrát látogatnak azok a turisták, akik ebben a szállodában töltik a 2019-es év utolsó napjait.

„Első nap egy Székely esttel fogjuk várni a vendégeket, tábortűzzel, székely falatokkal, házikenyérrel, helyi sajtkülönlegességekkel, kürtöskaláccsal, helyi ételekkel, illetve néptáncos előadással fogjuk szórakoztatni a vendégeket.”

- mondta Verzár Lóránt, a Septimia Hotel és Wellnessközpont tulajdonosa.

A szilveszteri vacsoraasztalon a helyi ízek mellett a nemzetközi ételkülönlegességek is helyet kapnak.

„Nálunk jellemzően nem csak magyar ajkú vendégek vannak, hanem eléggé nagy számban jönnek a román vendégek, ezért úgy próbáltuk kialakítani a programot, hogy mindenki számára megfelelő hangulatot tudjunk teremteni.”

- folytatta.

Székelyföldön disznóvágáson vehetnek részt a vendégek, de lovasszánozást vagy motoros szánozást is kínálnak kiegészítő programként a több napra érkezőknek. A sós dézsázás nagy népszerűségnek örvend a falusi turizmusban.

„ A vendégek nagy része a kisebb szállásokra Magyarországról érkezik, a nagyobb szállások, a turisztikai – inkább úgy mondanám, hogy a nagyobb turisztikai, vagy országosan ismertebb turisztikai településeken, mint Tusnádfürdő, Borszék, Szováta, Parajd – ezeken a helyeken nagyon sok román vendég is van nem csak nyáron, hanem ilyenkor, szilveszterkor is.”

- jegyezte meg Parajdi Kálmán Endre, szekelyszallas.hu ügyvezetője.

Egy szilveszteri vacsora ára 20 ezer forinttól kezdődik. Kiegészítő programokkal együtt a több napos óévbúcsúztató csomag értéke szállással együtt akár a 150 ezer forintot is elérheti.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!