2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kultúra

Szerdán kezdődik a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny

Szerdán kezdődik a nagyközönség számára is nyitott III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny a Budai Vigadóban, a megmérettetésre 3 kontinens 15 országából jelentkeztek a tizenkilenc évesnél fiatalabb növendékek.

  • Szerdán kezdődik a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny

A három korosztályban versenyző hegedűs növendékeket a világ legjelentősebb hegedűtanáraiból és hegedűművészeiből álló nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöki tisztét kezdettől fogva Shlomo Mintz tölti be - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár alapította megmérettetés szerves részét képezik a zsűritagok által adott mesterkurzusok, valamint a Fesztivál Akadémia Budapest elnevezésű nemzetközi kamarazenei fesztivál próbái és koncertjei.

A fesztivál ideje alatt, július 20. és 28. között a legkiválóbb mesterek tartanak magánórákat és kamarakurzusokat, amelyeken a növendékek útmutatást kaphatnak a továbblépéshez, elleshetik a mesterfogásokat, elmélyülhetnek az éppen elemzett mű rejtelmeiben. Az ifjú hegedűsök kapcsolatokat teremthetnek a világ különböző tájain élő zenésztársaikkal, és együtt muzsikálhatnak mestereikkel a Fesztivál Akadémia Budapest koncertjein.

Mesterkurzusokat tart mások mellett Rinat Ibragimov orosz nagybőgőművész, a London Symphony Orchestra egykori szólóbőgőse, a Guildhall School tanára; Perényi Eszter, a Zeneakadémia Vonós Tanszékének egykori vezetője, a fesztiválon fellépő művészek közül kamarakurzust ad Shlomo Mintz, Kokas Katalin, Kelemen Barnabás és Balog József.

A verseny gálaműsorát július 26-án tartják a Zeneakadémia Solti Termében.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!