2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Kultúra

Számtalan könyvbemutató, dedikálás és koncert várja az Ünnepi Könyvhét közönségét

Idén 170 kiállító kötetei mellett számtalan könyvbemutató, dedikálás, beszélgetés és koncert várja a közönséget a 94. Ünnepi Könyvhéten. A rendezvény pavilonjait a Vigadó téren és a Duna-korzón is megtalálhatják június 8-a és 11-e között.

  • Számtalan könyvbemutató, dedikálás és koncert várja az Ünnepi Könyvhét közönségét

Zenés felvonulással nyitotta meg a 94. Ünnepi Könyvhetet a díszegyenruhába öltözött tűzoltózenekar.

A könyvek iránt már az első nap nagy volt az érdeklődés. Az irodalom szerelmesei ezúttal 170 kiállító kínálatából választhatnak.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke köszöntőbeszédében felidézte, hogy a háború elől menekülő gyerekekhez is sikerült közelebb hozniuk a könyvek világát.

„A júniusi könyvhéten a korzóra telepített zsibongóban menekült ukrán családok gyermekeivel próbáltuk feledtetni egy játékos mesedélután erejéig az átélt borzalmakat” –mondta el Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke.

Margócsy István történész Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából ismertette a költő munkásságát.

„Itt és most, hol a könyvet ünnepeljük, hozzáértjük Petőfit is. És ha Petőfire gondolunk, úgy látjuk, úgy érzékeljük, mintha minden könyv, minden megszületett és megszületendő irodalmi mű elsősorban az ő környezeteként funkcionálna” – mondta a szakember

Június 11-ig a Vörösmarty és a Vigadó téren felállított színpadokon, valamint a könyves pavilonoknál számtalan program várja az érdeklődőket. Négy nap alatt több mint 60 könyvbemutató, csaknem 1000 dedikálás, beszélgetések, kézműves foglalkozások és koncertek emelik a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Ma van az ősbemutatója Az Ég tartja a Földet című, Szent Erzsébetről szóló musicalnek a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A stúdióban Zsuffa Tünde, a darab írója volt a vendégünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!