2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kultúra

Szakcsi Lakatos Béla: Azért bánthatnak engem a baloldalon, mert keresztény és konzervatív érzelmű vagyok?

A Petőfi Rádió életműdíját vette át néhány héttel ezelőtt Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista, zongoraművész, zeneszerző, Kossuth-díjas művész, a Nemzet Művésze.

  • Szakcsi Lakatos Béla: Azért bánthatnak engem a baloldalon, mert keresztény és konzervatív érzelmű vagyok?

A Petőfi Rádió életműdíját vette át néhány héttel ezelőtt Szakcsi Lakatos Béla j. Az Origónak úgy fogalmazott: nagyon meglepődött, amikor felhívták, de végtelenül boldog volt.

Arról is beszélt, hogyan készültek a Mandoki Soulmates-szel a tavaly nyári szabadtéri koncertre, és milyen elismerő szavakat mondott neki Al Di Meola vagy Richard Bona. Szakcsi Lakatos Béla elmondta, nagyon bántotta, hogy a Magyar Zene Háza megnyitója után támadta a baloldal.

Úgy fogalmazott: ő politikán kívül áll, de sosem tagadta, hogy keresztény, konzervatív érzelmű ember. A másik oldalt viszont soha nem kritizálta. "Őszintén nem értem, hogy miért bántottak engem az ellenzéki oldalon. Ha azért, mert én keresztény, konzervatív érzelmű ember vagyok, és ezt nem titkolom, akkor azt gondolom, hogy nagyon rossz színben tüntették fel saját magukat. A demokrácia egyik alappillére ugyanis, hogy mindenki úgy dönt, úgy szavaz, ahogy a szíve diktálja" - mondta a művész.

Interjú Szakcsi Lakatos Bélával. Kattintson: Szakcsi Lakatos Béla: Azért bánthatnak engem a baloldalon, mert keresztény és konzervatív érzelmű vagyok?

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!