2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Kultúra

SlowXmas - Környezettudatosságra szólít fel Budapest öt tematikus utcája

A karácsonyi előtti rohanás helyett az élményekre, a művészetekre és a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt november 30. és december 24. között a Budapest öt tematikus utcájának összefogásával létrejött SlowXmas programsorozat.

  • SlowXmas - Környezettudatosságra szólít fel Budapest öt tematikus utcája

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által is támogatott kezdeményezéshez a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a 7. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) csatlakozott - közölték az MTI-vel a szervezők.

Ígéretük szerint a rendezvénysorozat november 30. és december 24. között minden nap koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, workshopokal és egyéb programokkal jelentkezik.

A karácsonyi készülődést idén környezetbarát csomagolási technikákat bemutató workshopokkal, valamint SlowXmas textilszatyrokkal is támogatják, hogy aztán a résztvevők otthon az eldobható csomagolóanyagoknak búcsút intve öltöztessék fel ajándékaikat, de a SlowXmas számos lehetőséget kínál az adományozásra és a jótékonykodásra is.

A Ráday utcában a bor és a csokoládé kerül előtérbe, december 6-án a Deák-palota tetejéről ereszkedik le a Mikulás, a Fashion Street többek között gyermekkoncertekkel készül, a Bartók Béla Boulevard-on pedig a művészeteken, finom borokon és kávékon lesz a hangsúly.

Ismét lesz Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahogy a Könyv Cserebere elnevezésű jótékonysági akció sem marad el. A Falk Art&Antique Streeten kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várják az érdeklődőket, de a programok között szerepel a csoportos meseterápia és a szórakoztató rocktörténet is.

A SlowXmas részletes programja a https://bevasarloutca.hu/slowxmas honlapon érhető el.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!