2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Kultúra

Rekord nézőszám az új helyszínen megrendezett MVM ZENERGIA koncerten

Hatodik alkalommal hívta életre az MVM ZENERGIA elnevezésű nagyszabású koncertet az MVM. Idén minden eddiginél több támogatói jegyet vásároltak a nézők. Új helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban ülve és online közvetítést nézve mintegy háromezer néző követte figyelemmel az egyedülálló kulturális programot. A legismertebb hazai zeneművészeket és változatos zenei műfajokat felvonultató koncert teljes jegybevételét idén is jótékony célra ajánlotta fel az MVM.

  • Rekord nézőszám az új helyszínen megrendezett MVM ZENERGIA koncerten

Gershwin, Orff, Puccini és Paganini mellett Szentpáli Roland, Presser Gábor és Goran Bregović szerzeményei és átiratai is felcsendültek az MVM ZENERGIA nyárzáró koncertjén. A különleges eseményen öt zenei műfaj, a klasszikus zene, a könnyűzene, a jazz, a világzene és a népzene világából jól ismert művek csendültek fel, olyan átiratokban, hangszereken és előadókkal, amelyeket ebben a formában korábban még sosem hallhatott a közönség.

 

A minden eddiginél sokszínűbb zenei repertoárt a legismertebb magyar zeneművészek közül Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt-, Prima- és Junior Prima-díjas, Érdemes Művész; Balogh Kálmán Prima Primissima-díjas cimbalomművész, a Zeneakadémia tanára; Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, zeneszerző és citeraművész; Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, zeneszerző, a Nemzet Művésze, Érdemes Művész; Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző, valamint Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő keltette életre.

„Az MVM Csoport folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, soha nem voltunk ilyen komplexek és innovatívak. A piaci helyzetünkön kívül azonban van, ami változatlan. Ez pedig a minőségi kultúra népszerűsítése, illetve a jövő generációk és a hátrányos helyzetűek támogatása iránti elkötelezettségünk. Ahogy minden évben – és ez alól a különleges kihívásokkal teli tavalyi sem volt kivétel – idén is a legnagyobb hazai zeneművészek mutatták meg, hogyan lehet a sokféleségből – stílusokból, korszakokból és zeneművekből – egyedi egységet létrehozni. Valahogy úgy, ahogy az MVM Csoport is teszi ezt mindennapi működése során” – mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. Az érdeklődők augusztus 28-ig szavazhattak az mvmzenergia.hu oldalon, hogy mely szervezethez jusson el a koncert bevétele. A több ezer szavazat alapján a Szikra Tehetséggondozó Egyesülethez kerül az összeg, ezzel is támogatva a szervezet munkáját, az atipikus, tehetséges, autista gyermekek tehetséggondozását és fejlesztését.

„Az MVM ZENERGIA nagyszabású koncertje idén is megmutatta, hogy a klasszikus zene hatalmas erővel rendelkezik. A koncert fókuszában a virtuozitás, a spontaneitás, a határok elmosása, illetve a zenei műfajok találkozása állt. A zongora, az ének, a hegedű, a rézfúvós hangszerek és a cimbalom egymással együttműködve, improvizálva értelmezték újra a jól ismert zeneműveket, egy különleges, új értéket teremtve a színpadon” – tette hozzá Balázs János.

Az előadást látványos fényfestés, a darabokhoz illeszkedő egyedi vizuális tartalom tette még emlékezetesebbé. A zene több ezer szerelmese – a pandémiás helyzet miatt – tavaly csak online élvezhette az utánozhatatlan programot, idén azonban már hibrid módon, vagyis az online közvetítés mellett személyesen is részt vehettek az élményben.

További információk az mvmzenergia.hu oldalon.

(X)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!