2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Régi-új igazgató az egri színház élén

Visszavonulót fújt Eger polgármestere a Gárdonyi Géza Színház igazgatójának kinevezése ügyében.

  • Régi-új igazgató az egri színház élén

Korábban az ellenzéki városvezetés az erre kijelölt szakmai zsűri döntésével szemben nem a korábbi direktort, hanem Szőcs Artúr miskolci rendezőt választotta a teátrum élére. Ezzel azonban megszegték az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött szerződést, emiatt pedig mintegy 600 millió forint állami támogatást kellett volna visszafizetnie a városnak.

Szőcs Artúrt, a Miskolci Nemzeti Színház rendezőjét választották a legutóbbi közgyűlésen az egri Gárdonyi Géza Színház élére. Ezzel a baloldali városvezetés megszegte a kormánnyal kötött finanszírozási szerződést, mert nem a szakmai zsűri által nagy többséggel támogatott jelöltet, Blaskó Balázst nevezte ki direktornak. Az egri városvezetés azzal indokolta a döntést, hogy a szakmai grémium a pandémiára hivatkozva választotta újra a jelenlegi direktort.

A Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban ragaszkodott a szerződésben leírtakhoz, és kimondta, hogy egyéb esetben nemcsak a színház jövő évi állami támogatását, hanem az erre az évre kapott összeget is vissza kell fizetni. A mintegy 600 millió forintot Eger városa

nem tudja kigazdálkodni, így Mirkóczki Ádám visszavonva korábbi döntését és Blaskó Balázst nevezte ki direktornak.

Oroján Sándor emlékeztetett- a Senator-Ház eladása után ez a második olyan szimbolikus ügy, amelyet nem tudott a baloldali polgármester véghezvinni. A Kis-Dobó téri ikonikus épületet ugyanis Mirkóczki Ádám korábbi szándékával ellentétben mégsem értékesítik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A népzene ünnepe ismét a Müpában

A népzene ünnepe ismét a Müpában

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!