2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kultúra

New Yorkban is tarolt a Most vagy soha! című magyar film

A New York-i filmbemutatót a New York-i Liszt Intézet szervezésében, a Nemzeti Filmintézet támogatásával tartották. New Yorkban is tarolt a Most vagy soha! című magyar film
A Velencei-tóról szóló mesekönyvvel népszerűsíti a térséget a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola + videó

A Velencei-tóról szóló mesekönyvvel népszerűsíti a térséget a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola + videó

A civil szervezet azt szeretné, hogy a tó vízminősége mellett a környék kulturális értékei is figyelmet kapjanak. A Mesék a Velencei-tóról című kiadványba pályázati úton lehetett bekerülni. A zsűri a legjobbakat válogatta a kötetbe. 2024. április 16.
Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn. 2024. április 12.
Harmadfokon is győzött Kálomista Gábor

Harmadfokon is győzött Kálomista Gábor

A Kúria harmadfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film miatt – írta meg az Index. 2024. április 12.
További városokban tartottak ünnepséget a Költészet Napján + videó

További városokban tartottak ünnepséget a Költészet Napján + videó

A városokban diákok és felnőttek is csatlakoztak a lírai megmozdulásohoz. 2024. április 11.
Számos programmal várták az érdeklődőket a Költészet Napja alkalmából + videó

Számos programmal várták az érdeklődőket a Költészet Napja alkalmából + videó

A nemzeti lottó-társaság előadásokkal, a Kosztolányi Dezső Gimnázium tanulói pedig verses flash-mobbal emlékeztek a magyar költészetre. 2024. április 11.
Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

Az esemény célja a magyar irodalom népszerűsítése a fiatalok körében. A rendezvényen az intézmény olvasósarkát is felavatták a résztvevők. 2024. április 11.
Himnuszt énekelve köszöntötték Erdélyben a Most vagy soha! című filmet + videó

Himnuszt énekelve köszöntötték Erdélyben a Most vagy soha! című filmet + videó

A forradalomról szóló magyar film nagyon megérintette az erdélyi közönséget. 2024. április 09.
Ők alapozták meg a nagyromán állameszmét

Ők alapozták meg a nagyromán állameszmét

Franciául is megjelent Borsi-Kálmán Béla tanulmánykötete a román állameszme eredetéről. A könyv teljesen más megvilágításba helyezi azt az utat, ami Trianonig vezetett. 2024. április 08.
Rákay Philip: Főszereplőink ezek előtt a zseniális hősök előtt mély főhajtást gyakorolnak

Rákay Philip: Főszereplőink ezek előtt a zseniális hősök előtt mély főhajtást gyakorolnak

Rákay Philip elmondta: több mint 1400 fős stáb nevében állnak a marosvásárhelyi nézők előtt, és nem a kritikusok érdeklik őket, hanem a közönség reakciója. 2024. április 07.

Csikos Sándort választották a nemzet színészévé + videó

A tehetséget a bizalom és a siker táplálja - nyilatkozta Csikos Sándor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ugyan megszakításokkal, de már többmint 40 éve játszik a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban. Csütörtök óta a Nemzet Színésze is. 2024. április 06.

Bayer: A liberális-jakobinus kórus gyalázkodó filmkritikája teljesen érdektelen

Vélemény cikkben áll ki a Most vagy soha! mellett Bayer Zsolt. A Magyar Nemzet Online-on megjelent írást változtatások nélkül közöljük. 2024. április 06.

Csikos Sándort választották a nemzet színészének

Csikos Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének. 2024. április 04.

Áprilistól ez az új magyar film is látható lesz a Netflixen + videó

Már megszokhattuk, hogy a Netflix hónapról hónapra számos újdonsággal készül nézőinek. Áprilisban érkezik a streaming platformra a Semmelweis című hazai mozi, de debütál a nagy sikernek örvendő sorozat, a Szex és New York is. 2024. április 01.

Tordy Gézát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a Nemzet Színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját saját halottjának tekinti - tájékoztatta a tárca vasárnap az MTI-t. 2024. március 31.

Új helyszínre költözik a Bujtor István Filmfesztivál + videó

Augusztus 22. és 25. között Keszthely ad otthont a rangos rendezvénysorozatnak. A versenyprogramok mellett, gasztronómiai különlegességek, koncertek, retroprogramok várják a közönséget. Az amatőr és profi filmes alkotásokkal május 1-ig lehet jelentkezni. 2024. március 31.

Elhunyt Tordy Géza, közölte a Nemzeti Színház szombat este

Tordy Géza temetéséről később történik intézkedés. 2024. március 30.

Harmadik kiadását éri meg az esztergomi Babits-antológia

A kötetben Babits Esztergomban született, illetve Esztergomról szóló lírai és prózai művei lesznek olvashatók. 2024. március 27.

A Terror Házában előadáson mutatták be, hogy milyen Tito-nosztalgia dívik Szlovéniában

Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a magyarok a bőrükön a tapasztalták meg a Tito-féle terrort. 2024. március 27.

Idén Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! 2024. március 27.

A 120 ezres nézettséghez közelít a Most vagy soha! című film

Március 21. és 24. között 21 755-en nézék meg a mozikban a március 14-én bemutatott Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet - derül ki Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból. 2024. március 25.

Elhunyt Fritz Wepper, a legendás Derrick tévésorozat Harry Kleinje

A Bild hétfői cikke szerint meghalt Fritz Wepper, a legendás színész halálhírét a felesége is megerősítette. 2024. március 25.

Elhunyt Eötvös Péter zeneszerző

Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. 2024. március 24.

Hamarosan 100 ezer néző felett a Most vagy soha! + videó

A Most vagy soha! kreatív csapata majdnem egy éve Mohács történetén is dolgozik, hiszen 2026-ban lesz a mohácsi csata 500. évfordulója. Erről is beszélt Rákay Philip kreatív producer a HírTV stúdiójában. 2024. március 22.

Népi iparművészeti zsűrizést tartottak Nagyváradon + videó

Az elmúlt néhány évben Erdély több városában is tartottak már hasonló eseményt, a Partiumban azonban ez az első olyan lehetőség, amelyen a népi alkotók besorolást kaphatnak. 2024. március 21.

Wittner Mária emlékkonferenciát tartottak Budapesten

Készültem az útra címmel Wittner Mária életművére emlékező konferenciára és kiállításmegnyitóra invitálták az érdeklődőket a Patrióták szerdán a Polgárok Házába. A két éve elhunyt ’56-os hős még a börtönben megesküdött társainak: ha életben marad, ahol és amíg csak lehet és bírja, beszélni fog róluk és a forradalomról. 2024. március 21.

Átadták a helyreállított boldogkői várat

A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár keddi megnyitóján. 2024. március 19.

Már Londonban is vetítik a Most vagy soha! című új magyar filmet

A meghívott közönség előtt tartott díszbemutató helyszíne a híres Vue filmszínház volt. 2024. március 18.

10 nap múlva új Bogyó és Babóca rajzfilm a mozikban!

Az idén 20 éves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel, és néhány vadonatúj karakterrel. 2024. március 17.

Legfrissebb hírek

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.
Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!