2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Kultúra

Csankó Zoltán kapta idén a Kaszás Attila-díjat

A Kaszás Attila-díjért az elmúlt hetekben négy színész – Nagy Cili, Csankó Zoltán, Fehér László és Fila Balázs – versenyzett. Csankó Zoltán kapta idén a Kaszás Attila-díjat
Hazaengedték a kórházból a Nemzeti Színház színésznőjét

Hazaengedték a kórházból a Nemzeti Színház színésznőjét

Szász Júlia mellkasi sérüléseket szenvedett. 2023. december 05.
Elnyerte a legjobb film díját Torontóban a Semmelweis

Elnyerte a legjobb film díját Torontóban a Semmelweis

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI). 2023. december 02.
Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt. 2023. november 27.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó. 2023. november 27.
Erdély és Románia „nagy egyesülése” – Dokumentumfilm-premier az Urániában

Erdély és Románia „nagy egyesülése” – Dokumentumfilm-premier az Urániában

A történelmi tudathasadásban szenvedő Romániáról ad látleletet az Erdély és Románia „nagy egyesülése”. Margittai Gábor és Major Anita dokumentumfilmjét november 27-én, hétfőn mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 2023. november 24.
A tajvani filmeké a főszerep a Corvin moziban december 1-én és 2-án

A tajvani filmeké a főszerep a Corvin moziban december 1-én és 2-án

A hetedik Taivan Dox fesztiválon, a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány közösen rendezett eseményén idén 4 filmet láthatunk. A HírTV stúdiójában Liu Shih-chung, Tajvan budapesti képviseleti irodájának vezetője. 2023. november 22.
Tóth Gabi: Nagyon szeretem Azahriah-t, bár mindenki cseszteti

Tóth Gabi: Nagyon szeretem Azahriah-t, bár mindenki cseszteti

A Sztárban sztár leszek! című műsor szombati adásából Tóth Gabi gondolatait is megismerhettük Azahriahról. 2023. november 20.
Hazaengedték a kórházból Horváth Lajos Ottót

Hazaengedték a kórházból Horváth Lajos Ottót

Hazaengedték a kórházból Horváth Lajos Ottót is, aki múlt pénteken szenvedett balesetet a Nemzeti Színház színpadán. 2023. november 16.
Elhunyt Galambos Erzsi + videó

Elhunyt Galambos Erzsi + videó

Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja 2023. november 16.

Káel Csaba: A nagy elmék a mi szuperhőseink

– Nagyon jó időben került ki az amerikai premierre a Semmelweis Ignác életéről szóló játékfilm, amikor is két újabb magyar Nobel-díjtól hangos a világ. Azt szoktam mondani, hogy a magyar feltalálók, tudósok, művészek és sportolók a mi szuperhőseink, akik filmen világraszóló utat járhatnának be – mondta a Magyar Nemzetnek Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 2023. november 15.

Belső vizsgálat indult a Nemzeti Színházban

Még a héten visszaépítik a Nemzeti Színházban a nagyszínpadra a Rómeó és Júlia díszletét, hogy a vizsgálatok számára modellezzék, mi mehetett félre a tragikus estén, a két színész balesetét megelőzően – mondta a Magyar Nemzetnek Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. 2023. november 15.

Hobo lemezbemutató koncert lesz a Nemzeti Színházban

A lemezen tizenhat vadonatúj dal mellett egy Rolling Stones feldolgozás, a Satisfaction is helyet kapott. 2023. november 14.

Orbán Viktor is gratulált Deák Bill Gyulának születésnapja alkalmából + videó

Caramel lesz Deák Bill Gyula sztárvendége november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában. 2023. november 14.

Így vélekedett Szász Júlia arról a bizonyos erkélyről

A Nemzeti Színházban balesetet szenvedett Szász Júlia színésznő tavaly júliusban egy hosszabb interjúban mesélt a Nemzeti Sportnak az edzéshez, különösképpen a jógához fűződő viszonyáról és szóba került az az erkély is, amelyen a baleset történt. 2023. november 14.

Blaskó Péter: Mindenképpen maradnia kell Vidnyánszky Attilának!

Blaskó Péter, a Kossuth-díjas nagy színész, a nemzet művésze nyilatkozott az Origónak. 2023. november 14.

Kiderült, milyen sérüléseket szenvedtek a színészek a Nemzeti Színházban

Színházi források árulták el, mi történt Szász Júliával és Horváth Lajossal. 2023. november 14.

Baleset a Nemzeti Színházban: Összefoglaló a nap eseményeiről

Mint ismert, pénteken este két színész súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben. Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila az eset kapcsán benyújtotta a lemondását. Az azóta történtekről mi is folyamatosan tájékoztattuk olvasóinkat a nap során. Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb fejleményeket. 2023. november 14.

A Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészei sokat tettek le eddig az asztalra

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó egy közös jelenetet megelőzően lezuhant egy erkélyről a péntek esti előadáson. 2023. november 13.

Példátlan Vidnyánszky Attila lemondása

Vidnyánszky Attila lemondása szinte példa nélküli. Az elmúlt évtizedek legjelentősebb színpadi baleseteit gyűjtötte össze a Magyar Nemzet, ahol elmaradt a vezetői felelősségvállalás. 2023. november 13.

Fekete Péter: Veled vagyunk a bajban!

Vidnyánszky Attila benyújtott lemondása után sorra érkeznek a nyilatkozatok. Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója nyílt levélben biztosította támogatásáról a teátrum igazgatóját. A levelet lentebb változtatás nélkül közöljük. 2023. november 13.

Kálomista Gábor: Vidnyánszky Attila kiesése hatalmas veszteség lenne + videó

Pótolhatatlan űrt jelentene Vidnyánszky Attila lemondása, mert nélküle a magyar színjátszás elképzelhetetlen – mondta a Magyar Nemzetnek Kálomista Gábor producer, színházigazgató. 2023. november 13.

Azonnali gyorssegélyben részesül Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó + fotó és videó

Meglátogatta a Nemzeti Színház megsérült művészeit, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján Csák János kulturális és innovációs miniszter és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. 2023. november 13.

,,Attila, maradj!''

Attila, maradj! A traumán átvezetni a társulatot is Te vagy hivatott” – írja Facebook-bejegyzésében Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A Magyar Teátrumi Társaság pedig közleményben kéri a minisztériumot, hogy ne fogadja el Vidnyánszky Attila lemondását. 2023. november 13.

Íme, a szaktárca reagálása Vidnyánszky Attila lemondására

Vidnyánszky Attila mind a vizsgálat lezárultáig, mind a KIM a kezdeményezéssel foglalkozó döntéséig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Közben Csák János miniszter is üzent a közöségi oldalán! 2023. november 13.

Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset hatására lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója. 2023. november 13.

Sztrájkot hirdettek az Operában

Az Operaház két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnöke sztrájkot hirdetett, ám az intézmény vezetője szerint ahogy tizenhárom év alatt egyszer sem, most sem lesz eredményes a felhívás. 2023. november 12.

Menesztették L. Simon Lászlót

Csák János kulturális és innovációs miniszter - mint a munkáltatói jogkör gyakorlója - hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn. 2023. november 06.

Legfrissebb hírek

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!