2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Célpont 13:00

Kultúra

Művérrel öntötték le Toulouse-Lautrec egyik festményét egy berlini múzeumban

Művérrel öntötték le Henri de Toulouse-Lautrec üveggel borított Ülő bohóc című festményét egy berlini múzeumban vasárnap délután, majd az elkövető a falhoz ragasztotta magát - közölte a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány szóvivője.

  • Művérrel öntötték le Toulouse-Lautrec egyik festményét egy berlini múzeumban

- Megrázott ez az újabb értelmetlen támadás a művészet ellen, amely ebben az esetben úgy tűnik, hogy nem kapcsolható egyetlen klímapolitikailag aktív csoporthoz sem - mondta a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány elnöke, Hermann Parzinger.

    Hozzátette: úgy tudni, hogy a műalkotás nem károsodott súlyosan, de a kiállítóterem szövettel borított faláról el kell távolítani a folyadékot és a ragasztót.

    Az alapítvány egyik szóvivője tájékoztatott, hogy az eddig a Régi Nemzeti Galéria impresszionista műalkotásokat felvonultató termében kiállított festményt a restaurátorműhelyben átvizsgálják.

    A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, aki egyelőre nem mondott semmit az akció indítékáról. A rongáló előtte röplapokat osztott szét a teremben.

    Eközben a berlini Természettudományi Múzeumban két klímaaktivista hozzáragasztotta magát egy dinoszauruszcsontváz korlátjához. A narancsszínű mellényt viselő, 34 és 42 éves nőket őrizetbe vették. Transzparensükön az állt: "Mi van, ha a kormány nem tartja kézben a dolgokat?"

    Az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) nevű éghajlatvédő csoport közleményében leszögezte: ha nem akarunk úgy járni, mint a dinoszauruszok, és nem akarjuk kockáztatni a kihalást, akkor most kell cselekednünk.

    Egy héttel korábban az Utolsó Nemzedék aktivistái leöntötték burgonyapürével Claude Monet francia impresszionista festő legmagasabb piaci értékű alkotását egy potsdami magánmúzeumban. A Szénakazal című világhírű festményt üveg védte meg a rongálástól.

    Csütörtökön három környezetvédő aktivistát vettek őrizetbe egy hágai múzeumban, mert az olajfelhasználás azonnali leállítását követelve tönkre akarták tenni Jan Vermeer van Delft holland festő Leány gyöngy fülbevalóval című festményét.

A kép illusztráció - hirado.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nagy Mikulás Kaland

Nagy Mikulás Kaland

Világkörüli utazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket a Nyíregyházi Állatpark. A Nagy Mikulás Kaland keretében a hétvégén a látogatók bejárják Lappföldet, majd Dél-Amerikán át eljutnak a Sarkvidékre, hogy találkozzanak a Mikulással.
A nemzeti érdeknek kell az első helyen állnia

A nemzeti érdeknek kell az első helyen állnia

A konzervatív szemléletben a nemzeti érdek a legfontosabb - ezt mondta Orbán Balázs a tokiói CPAC-konferencián. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint védeni kell hagyományos értékeinket és identitásunkat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!