2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Menczer: A kormány a külpolitikában is a keresztény gondolkodású politikát képviseli

A kormány a külpolitikában is a keresztény gondolkodású politikát képviseli - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Győrben, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Önkormányzati Tanácsának ülésén.

  • Menczer: A kormány a külpolitikában is a keresztény gondolkodású politikát képviseli

Menczer Tamás előadásában elmondta, a keresztény külpolitika a nemzeti érdeket helyezi az első helyre.

Szerinte az "európai térben" van egy vita, hiszen a liberális oldal azt mondja, hogy a kereszténydemokrácia idejétmúlt, nincs rá szükség. Ugyanakkor ami értékes és értéket képvisel, az nem lehet elavult - szögezte le.

Miután a kereszténydemokrácia "fontos, fajsúlyos, életbevágó értékeket" képvisel, ezért az, amit a liberálisok mondanak, nem lehet igaz - fogalmazott Menczer Tamás, hozzátéve, hogy a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő, mert a közösség és a biztonság megerősítését, valamint a munka becsületét képviseli.

Az államtitkár szerint keresztény alapokon nyugvó külpolitika az, amikor a kormány azt mondja, hogy az illegális migrációt nem támogatja, mert az felszámolja a keresztény alapokon nyugvó Európát; ellenben azt mondja, hogy segíteni kell a menekülteket, de ott, ahol élnek, vagy segíteni kell őket, hogy ismét hazatérjenek.

Az üldözött keresztények segítéséről szólva Menczer Tamás azt mondta, hogy ma a világban a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény, ez mintegy 250 millió embert jelent. Az üldöztetésről az elmúlt években sokat lehetett hallani Európában, de a keresztények védelméről nem - jegyezte meg.

Hozzátette, ezzel szemben a magyar kormány a Hungary Helps és más különböző programokon keresztül segített az üldözötteknek. Tavaly például 92 milliárd forintot szánt a kormány arra, hogy közel 560 nemzetközi fejlesztési projektet segítsen a világ 105 országában, kiemelten a Közel-Keleten és Afrikában, és egyebek mellett konferenciát is szervezett az üldözött keresztényekkel kapcsolatban.

Menczer Tamás a keresztény politika egyik alapvetésének nevezte a munkahelyek megvédését. Elmondta, hogy 2010-ben 11,5-12 százalékos volt a munkanélküliség idehaza, a koronavírus-járvány előtt ez 3,3 százalék volt. A KKM feladata évek óta az, hogy munkahelyteremtő beruházásokat hozzon az országba - mondta az államtitkár, részletezve, hogy 2014 óta 518 beruházást hoztak be, több mint 92 ezer munkahelyet teremtve.

A járvány miatt versenyképességnövelő támogatásokat nyújtott a kormány 904 vállalkozásnak, amelyek 400 milliárd forint feletti beruházást hajtanak végre, megvédve ezzel több mint 150 ezer munkahelyet.

Menczer Tamás beszélt arról is: évek óta lehet látni az európai politikában, hogy vannak a szuverenisták, mint Magyarország és vannak a föderalisták, akik "lila ködös" európai egyesült államokat szeretnének. Magyarországot a föderalisták támadják konkrétumok megjelölése nélkül, amikor az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányával, vagy a médiaszabadság hiányával támadják - mondta. Nem kétséges, hogy 2022-ig ezek a viták és támadások fokozódni fognak, de ha mi meg tudjuk tartani "hideg fejünket és forró szívünket", akkor meggyőződésem szerint az emberekkel összefogva és őket képviselve sikeresek tudunk lenni - hangoztatta az államtitkár.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!