2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Kultúra

Megjelent a Platon Karataev harmadik, ezúttal magyar nyelvű lemeze

A ‘Partért kiáltó’ a Platon Karataev első magyar nyelvű anyaga, sorban pedig a harmadik lemez a For Her (2017) és az Atoms (2020) után. A dalok fő témája az énvesztés, a határtalansággal való talákozás, valamint az azonosság- és egységélmények. A zenekar a lemezt élőben január 28-án mutatja be az Akvárium Klubban, ahol a Törzs lesz a vendég.

  • Megjelent a Platon Karataev harmadik, ezúttal magyar nyelvű lemeze

A lemezhez kapcsolódóan a Prae kiadó gondozásában megjelenik egy kötet is, mely a dalszövegeket tartalmazza, Dobos Emőke illusztrációival, Győrffy Ákos utószavával és Vecsei H. Miklós ajánlásával.

“Azt érzem, hogy megint ugrottunk egyet az Atomshoz képest, még ha kisebbet is, mint amekkorát az első két lemez között. Egyrészt a magyar dalszövegek révén sokkal mélyebben tudunk kapcsolódni a dalokhoz, másrészt a hangzásban is megtaláltuk azt, amit eddig kerestünk. Számomra ezzel a lemezzel mostanra érett be a Platon igazán.” - mondta el Balla Gergely a lemezhez kapcsolódóan.

“A Partért kiáltó mindenképpen a Platon legambíciózusabb vállalkozása eddig zeneileg és szövegileg is, és gyakran olyan területekre kalandozik ez a lemez, amilyenekre két éve talán még nem is mertünk gondolni. Ez az album sokkal nyitottabb világot képez, mint az eddigiek, ahonnan ezerfelé vezethet az út.” - tette hozzá Sallai László.

“Néha azt érzem, hogy nem is szeretnék beszélni erről a lemezről, csak örülnék, ha eljutna azokhoz, akiknek be fog találni a dalok lelkisége. - mesélte Czakó-Kuraly Sebestyén. “Attól a pillanattól - amikor először kezdtek formát ölteni ezek a dalok egy-egy alkotói elvonuláson - éreztem, hogy nagyon tiszta dolgot találtunk, amit ezúttal szebben meg is tudtunk szólaltatni, jobban át is tudunk adni, mint korábban.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!