2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Kultúra

Magyar helyszíneken elevenedik meg az Alice Csodaországban

Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get lost című amerikai-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben - közölte a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-vel.

  • Magyar helyszíneken elevenedik meg az Alice Csodaországban

A főszereplők között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell, rendezője Daniela Amavia. A forgatás, melyen több mint 60 magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik. A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók.

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures koprodukciójában készülő mozifilm magyarországi helyszíneken - többek között az aszódi, a turai kastélyban, a Dunakanyarban, a budapesti Halászbástyán, a Hősök terén, a Gellért Hotelben, a Vajdahunyad várában és az Operettszínházban - kelti életre Lewis Carroll csodaországát. A magyar népzenétől kezdve kultúránk megannyi jellegzetességéig a Get Lost egyedülálló magyar értékeket vonultat fel, melyek a film streaming- és mozibemutatója által számos nézőhöz eljutnak majd szerte a világban - tartalmazza a közlemény.

A Get Lost főhőse Alicia, akinek egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja alatt rengeteg akadályba és kihívásba ütközik. Eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol döntenie kell: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép.

A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis - Északi fény), executive producere Natalie Perrotta. A Nemzeti Filmintézet a filmnek 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!