2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Kultúra

Magyar díjazottak a Boszporusz Filmfesztiválon

Rainer-Micsinyei Nórát A legjobb dolgokon bőgni kell, Dietz Gusztávot pedig a Külön falka című mozifilmben nyújtott alakításáért díjazták az isztambuli Boszporusz Filmfesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-vel.

Boszporusz Filmfesztivál - Rainer-Micsinyei Nóra (Fotó: BogaziciFF/Facebook)

Mint írják, mindkét alkotás az NFI Inkubátor Programjában készült és jelenleg is műsoron van a hazai mozikban.

Grosan Cristina első mozifilmjében, A legjobb dolgokon bőgni kell című alkotásban olyan harmincasokról mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni. A rendező a forgatókönyvet közösen jegyzi Rainer-Micsinyei Nórával, aki egyben a film főszereplője is, és a legjobb színésznő díját nyerte el a hétvégén a Boszporusz Filmfesztiválon.

A legjobb dolgokon bőgni kell a Laokoon Filmgroup gyártásában készült Stalter Judit producer vezetésével.

A Külön falka, Kis Hajni első mozifilm-rendezése, egy szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szól. Az apát alakító Dietz Gusztáv egykori grappling-küzdősport világbajnok, a kislányt Horváth Zorka játssza és mindkettőjüknek a Külön falka volt az első mozifilmes kalandja. Dietz Gusztávot a legjobb színész díjával tüntette ki a Boszporusz Filmfesztivál zsűrije.

A Külön falka magyar-szlovák koprodukcióban készült a Proton Cinema gyártásában, producere Berkes Júlia és Zachar Balázs, executive producere Petrányi Viktória.

A 9. Boszporusz Filmfesztivált október utolsó hetében rendezték meg Isztambulban, a nemzetközi versenyprogramba mindössze tíz alkotás kapott meghívást, a díszvendégek között volt Carlos Reygadas mexikói rendező és az Oscar-díjas Danis Tanovic bosnyák forgatókönyvíró-rendező is.

Rainer-Micsinyei Nóra személyesen vette át a trófeát, míg Dietz Gusztáv díját Kis Hajni rendező és Zachar Balázs producer vette át a záróceremónián.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezet a Fidesz a biztos szavazók között

Négy százalékpontra nőtt a Fidesz–KDNP előnye a választáson legaktívabb, biztos szavazók közt – derül ki az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!