2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Kultúra

Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál

Az ingyenes showcase nappal a Szimplában ma indul a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, amelyen idén Lengyelország zenéje áll a fókuszban.

  • Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál

A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál által megszervezett fesztivál mai showcase napján fellép a magyar Babra, iNosnach és Le Rom, a brit-török-szerb-bolgár She'Koyokh, a belgrádi Naked és a zágrábi Kazan.

A fesztivál első hivatalos napján, pénteken áll színpadra a Romano Drom 20. születésnapját ünneplő produkciója sok régi taggal Az Akvárium Klubban. Szintén pénteken zenél a norvég harmonikás, Gabriel Fliflet, a spanyol-olasz-belga-francia Rumbaristas, Gisela Joao fado előadó, valamint Aszma Hamzaui, aki a gnaua hagyományait ápolja női csapatával, a Bnat Timbouktou-val.

Szombaton lép fel a néhai zöldfoki-szigetei énekesnő, Cesária Évora pályája előtt tisztelgő Cesária Évora Tribute, az etióp funk ikonikus figurája, Girma Béyéné, aki a francia Akalé Wubéval játszik, koncertet ad továbbá a cádizi flamenco-énekes, Javier Ruibal, a magyar-ecuadori-perui Los Orangutanes, a szerb Marko Markovic zenekara, illetve az albán csellista, Redi Hasa és az olasz énekesnő, Maria Mazzotta duója.

A Budapest Ritmo idei fókuszországa, Lengyelország zenéje a fesztivál zárónapján számos produkcióban mutatkozik be. A Kroke két magyar fúvóssal, Dresch Mihállyal és Borbély Mihállyal lép fel, Szilágyi Áron és a Zoord a Warsaw Village Band vezetőjével, Maciej Szajkowskival és Weronika Monka hegedűssel ad közös koncertet, de bemutatkozik a kasubföldi rezesbanda, a Bubliczki és a szenegáli-lengyel koprodukció, Mamadou Diouf & Yama Soon is.

Idén is lesz nemzetközi konferencia (pénteken és szombaton szintén az Akváriumban), a témák között szerepel a lengyel népzenei színtér, a roma kultúra európai beágyazódása vagy egy Európai Zenei Megfigyelőközpont létrehozása.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!