2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Leslie Mandoki: A magyar miniszterelnök más utat választott - Magyarország Európa bajnoka lett

2021. május 21., péntek 10:13

Németországi stúdiójából jelentkezik be élő minikoncerttel Leslie Mandoki a TV2 gyereknapi jótékonysági műsorában. A Neked énekelek című gálaműsorban a koronavírus miatt árván maradt gyerekeknek gyűjtenek adományokat. Leslie Mandoki egy magánkoncertet ajánlott fel a legmagasabb licitet kínálónak, így júniusban a világsztár híres zenészeivel bárkinek az udvarán ott muzsikálhat. Leslie Mandoki azt szeretné, ha a magánkoncertre néhány tragikus sorsú, árván maradt gyereket is meghívnának. Interjú Leslie Mandokival.

A koronavírus miatt árván maradt gyerekeknek rendez jótékonysági gálaműsort a TV2, amelyen ön is zenél majd – élőben jelentkeznek be zenésztársaival. Miért döntött úgy, hogy zenél a gálaműsorban?

- A gyerekek jelentik a jövőnket. A Covid rengeteg fájdalmat okozott a társadalomban, a családoknak, és az egész járvány egy komoly karakterteszt is volt. Szörnyű kihívással néztünk szembe.De talán a leginkább azoknak a gyerekeknek a legnagyobb a fájdalmuk, akik elveszítették szüleiket. Félárvák vagy akár árvák lettek.Az életük elején járnak, és szülő nélkül kell felnőniük.

SZÁMOMRA NEM IS VOLT KÉRDÉS, HOGY SEGÍTENI SZERETNÉK NEKIK.

Ezért vállaltam a fellépést a gálaműsorban. Tudom, hogy az anyagi javak nem pótolják a szülő elvesztésének pokoli fájdalmát, de talán segít majd a gyerekek taníttatásában, abban, hogy később egyetemre mehessenek. Írtunk egy dalt, amelynek címe: We Say Thank You – ezt adjuk majd elő. A szerzemény Németországban és az Egyesült Államokban a koronavírus elleni harc egyik himnuszává vált. A május 30-i jótékonysági műsorban egyedi hangszereléssel készülünk. A Mandoki Soulmates tagjai a világ több tájáról, saját otthonukból csatlakoznak majd a produkcióba. Köztük lesz Ian Andreson, a Jehtro Tull énekese és fuvolistája, aki már csaknem három évtizede játszik velünk. A legmagasabb licitálónak júniusban akusztikus magánkoncertet adunk a kertjében, pajtájában vagy a garázsa előtt.

A teljes interjú itt olvasható.

 

Origo