2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Látványos filmek legendás vadászírókról és az ország legszebb tájairól

Kedden közel 34 ezren látogattak el a világkiállításra, ezzel a központi helyszín, a megújult Hungexpo látogatottsága már átlépte az 542 ezret, az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló programsorozaton már több mint 1 millió 340 ezren vettek részt - közölte a világkiállítás sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

  • Látványos filmek legendás vadászírókról és az ország legszebb tájairól

A közlemény szerint a nagy sikerű Fátyol iskolaprogram szerdán közel 6000 diák és kísérőik érkezésével folytatódik. A Jószolgálati programban több mint 2300 belépőt igényeltek a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek.

Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménysorozatának utolsó előtti napján többek között Kittenberger Kálmán, Fekete István és gróf Széchenyi Zsigmond életét is bemutató játékfilmekkel és a világkiállítás témájához kapcsolódó természetfilmekkel várják az érdeklődőket.

A nemzetközi kiállítóknak is otthont adó A pavilon nagyszínpadán folytatja vetítéseit a One With Nature Movie Theatre, ahol a világkiállítás témájához köthető és annak a jegyében készített különleges természetfilmeket láthat a közönség. Legendás vadászírók is bemutatkoznak: 12 órától a gróf Széchenyi Zsigmond életét bemutató Vadonvilág, 15 órától Bodrogi Gyula főszereplésével a Kittenberger Kálmán életéről szóló, Kittenberger - Az utolsó vadászat című, míg 17.30-tól a Szabó Sipos Barnabás főszereplésével készült, Fekete István életét bemutató, A bereki ember című filmet láthatják a nézők.

A D pavilonban 12 órától a Nimród Caféban Kókai Márton, a Nimród Vadászújság főmunkatársának vendégei Hanga Zoltán (Fővárosi Állat- és Növénykert), Szabó Péter (Budakeszi Vadaspark), Kovács Zsolt (Állatvilág magazin) és Verplik Róbert (Szegedi Vadaspark) lesznek. A beszélgetés címe: Környezeti nevelés hazánkban. Fél négykor kezdődik a Vadász talk show, amelyben Csöre Gábor beszélgetőtársa ezúttal Tóth Csaba, a Keszthelyi Vadászati Múzeum vezetője lesz. Négy órától filmvetítéssel várják az érdeklődőket, majd 17 órakor divatbemutató zárja a csarnok programját.

A hagyományos vadászati módokat bemutató F pavilonban 14.50-kor kezdődnek az előadások, ezeken az agarászatról, az elöltöltő fegyverekről, a solymászatról, illetve a vadászíjászatról tudhatnak meg érdekességeket a látogatók.

A világkiállítás utolsó hetében is zajlanak a kulturális és oktatási programok. Változatos zenei kínálattal várják az érdeklődőket szerda este is az Erzsébet téri Akvárium Klubba, ahol a Fanfara Complexa zenekar előadásában ismerhetik meg a világkiállításon kiállító nációk zenéjét.

A Zeneakadémián 19.30-tól Diana ünnepe címmel a barokk opera és a vadászat kapcsolódási pontjait ismerheti meg a közönség.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon címmel átfogó fegyvertörténeti kiállítás nyílt. Szintén a Vajdahunyad várában tekinthető meg az Iparművészeti Múzeum kerámia- és üveggyűjteményének luxusdarabjaiból összeállított válogatás Terítéken címmel.

A Ludwig Múzeum tereiben, a Metafizikus áthatolás egy zebrán elnevezésű kiállításon közel harminc kortárs képzőművész alkotása látható a természet és a vadászat kapcsolatáról.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a híres vadász, gróf Széchenyi Zsigmond özvegye által megőrzött fotóalbumok képanyagát állította ki, míg az intézmény természetfotó kiállítása, az Erzsébet téren valósult meg.

A világkiállítás kiemelt vidéki helyszínén, Vásárosnaményban 10 órától kezdődik a Kárpátalja és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyerekek találkozója, akiknek széles programajánlatot - íjászat, solymászat, múzeumlátogatás, filmvetítés - kínálnak a szervezők. Két órától A természetfotózás technikai alapjai címmel Németh János tart előadást, ezt követően Réti Zoltán a nagyvad fotózás rejtelmeiről beszél majd. A Nagyszínpadon 17 órakor kezdődik a Szironta együttes koncertje.

Fotó: turizmus.com

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!