2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Karácsonyi videóklippel és A diótörő közvetítésével várja az ünnepeket az Opera

Vezető szólistáinak önkéntes közreműködésével forgatott karácsonyi videóklipet a Magyar Állami Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára, aminek apropóján játékra is hívja közönségét - közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

  • Karácsonyi videóklippel és A diótörő közvetítésével várja az ünnepeket az Opera

Adolphe Adam francia zeneszerző 1847-ben írt karácsonyi dala számos feldolgozásban ismert. A Magyar Állami Operaház az interneten tette közzé saját változatát, amit Kovács Zoltán, a Djabe korábbi billentyűse hangszerelt, magyar szövegét pedig Ókovács Szilveszter készítette az alkalomra.

Az Eiffel Műhelyház Fricsay stúdiójában rögzített felvételen az Opera tizenhét kamaraművésze - Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Fekete Attila, Gál Erika, Haja Zsolt, Kolonits Klára, Komlósi Ildikó, Kovácsházi István, László Boldizsár, Létay-Kiss Gabriella, Palerdi András, Pasztircsák Polina, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya, Sümegi Eszter, Szvétek László és Váradi Zita - valamint Abebe-Ayeye Rafael az Opera Gyermekkar, Pásztor Lili Boróka pedig a Magyar Nemzeti Balettintézet képviseletében énekel szólót.

A felvételen - csakúgy, mint a videóklipben - a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara működött közre Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével, és képviseltették magukat a Magyar Nemzeti Balett művészei és az Opera Adminisztráció munkatársai is. A zenés kisfilmet, ami az Eiffel Műhelyház mellett a felújítás alatt álló Operaházba is betekintést enged, Czeglédi Zsombor rendezte.

A videóklip megjelentetésével párhuzamosan az Opera játékra is invitálja közönségét.

Azok, akik az Opera honlapján közzétett zenei anyag és kotta felhasználásával maguk is feléneklik Adolphe Adam karácsonyi dalának új változatát, és annak hang- vagy videófelvételét a közreműködők megjelölésével 2022. január 3-ig elküldik a jatek@opera.hu e-mail-címre, esélyt kapnak arra, hogy részt vegyenek egy előadás nyilvános főpróbáján a márciusban megnyíló Operaházban. A legjobb produkciókat az Opera vezetése választja ki. Az eredményhirdetés 2022. január 6-án lesz az Opera Facebook-oldalán.

A játékosokat arra kérik, hogy a tárgyban tüntessék fel az "opera karácsonyi dal" jeligét.

Az Opera további karácsonyi ajándéka, hogy péntek 16 óra és vasárnap éjfél között elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció 2016-ban az Operaházban rögzített felvételét. Wayne Eagling és Solymosi Tamás Csajkovszkij zenéjére készített koreográfiájában a főszerepeket Leblanc Gergely (Unokaöcs / Diótörő / Herceg), Karina Szarkisszova (Mária hercegnő), Alekszandr Komarov (Drosselmeier) és Mikalaj Radzjus (Egérkirály) láthatók.

A Vavrinecz Beáta díszleteivel és Rományi Nóra jelmezeivel látható produkcióban közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (karvezető Hajzer Nikolett), vezényel Déri András.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!