2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

Jubileumi programokkal, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, mesékkel, Csukás-sétával és kiállításmegnyitóval várja a látogatókat pénteken és szombaton a tízéves Mesemúzeum.

  • Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak" című kiállítás - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12 óra 30 perctől: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.

A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak. mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent "boldogan élni?" címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!